Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Urheilu

Laineen johtoasema vaihtui karuun pettymykseen

  • Karjalainen
Matias Laine kohtasi epäonnea Unkarissa. Matias Laine kohtasi epäonnea Unkarissa.

Matias Laine joutui pettymään karvaasti formula GP3 -sarjan osakilpailussa Hungaroringillä, kun hän menetti kilpailun johtopaikan vain kolme kierrosta ennen maalia.

Sadekelin renkailla startannut Laine hallitsi kisaa lähes maaliin saakka, kunnes takajoukoista kuivan kelin renkain lähteneet kuljettajat ajoivat koko kärkiryhmästä ohi. MW Arden -tallin suomalaiskuljettajan sijoitus oli lopulta seitsemäs.

-  On tämä kova pettymys, kun voitto lipuu silmien edestä viime kierroksilla. Slickseillä startanneet menivät jonossa ohi ja siinä ei ollut mitään tehtävissä. Jos olisi ollut pari kierrosta vähemmän kisaa, niin olisimme ottaneet Aaron kanssa kaksoisvoiton Suomeen. No, se on jossittelua, Laine sanoi pettyneenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lotuksen Aaro Vainio oli noussut toiseksi ennen kuin järjestys kärjessä kääntyi. Vainio oli maalissa Laineen perässä kahdeksantena. Kilpailun voiton korjasi Portugalin Antonio Felix da Costa, josta tuli Hungaroringin kaksoisvoittaja.

Starttihetkellä rata oli sateen jäljiltä märkä, mutta sateen loputtua lämpötila pomppasi kymmenellä asteella ja rata kuivui nopeasti.

-  Tietysti rengasvalinta oli oma päätös ja samoin tekivät muutkin. Säästelin renkaita vähän koko ajan ja siinä Lotuksen Daly ja Vainio puskivat takana. Tiesin kyllä vauhtini ja taktiikan, enkä ollut yhtään huolissani. Lopussa sitten vaan nallekarkit vietiin käsistä., kun rata kuivui. Aikamoista lottoa tämä oli taas, eikä osunut nytkään arpa kohdalleen, Laine kuvaili.

Laine on sarjassa seitsemäntenä 68 pisteellä, kun jäljellä on neljä kilpailua.

GP3 -sarjassa on vuorossa kuukauden mittainen tauko. Seuraava osakilpailu ajetaan Belgian Spassa elo-syyskuun vaihteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi