Tiistai, 12.11.2019 
Virpi
Urheilu

Malmijuoksu läpi kauniissa keväsäässä

  • Karjalainen
Miesten yleisen sarjan 12,5 kilometrin matkan ylivoimainen voittaja Teemu Toivanen paljasti kisan jälkeen, että juoksu-ura päättyy Berliinin maratoniin. Miesten yleisen sarjan 12,5 kilometrin matkan ylivoimainen voittaja Teemu Toivanen paljasti kisan jälkeen, että juoksu-ura päättyy Berliinin maratoniin.
Noin 130 juoksijaa osallistui maanantaina mukavassa kevätsäässä 44. Malmijuoksuun. Miesten 12 kilometrin mestariksi juoksi Leppävirran Virin 38-vuotias Teemu Toivanen. Toivasen voittoaika 39,37 minuuttia oli lähes minuutin nopeampi kuin viime vuoden voittajalla.

–  Ihan ok loppuaika. Huomasin, että en ole juossut näitä lyhempiä kisoja. En pystynyt pitämään niin kovilla itseäni kuin olisin halunnut, Toivanen jatkoi henkeään haukkoen.

Naisten sarjassa Pyhäselän Urheilijoiden Laura Karkkulainen taittoi 8,5 kilometrin matkan aikaan 31.35 minuuttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on ihan minulle tehty kisa, voittaja myhäili maalissa.

–  Malmijuoksu on minulle pakkomielle. Olin täällä ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana vuonna 2001, joten ei täältä voi olla poiskaan, neljännen kerran peräkkäin naisten kisan voittanut Karkkulainen nauroi.

Yli 40-vuotiaiden miesten sarjassa 4,5 kilometrin matkalla kovinta vahtia piti Liperin Taimea edustava Olli Toivola. 41-vuotias mies on ikäisekseen hirmuisessa lyönnissä.

–  Kovia juoksuharjoituksia on alla sen verran vähän, että paras vauhti puuttuu vielä. Hapenotto toimii, mutta aikansa vaatii, että lähtee kulkemaan, Toivola kertasi maalissa.

Tyttöjen 14-vuotiaiden sarjan 4,5 kilometrin matkan voitti järjestävän seuran Veera Kontkanen ajalla 18.27. Poikien 15-vuotiaiden ykkönen samalla matkalla oli Katajan Samuel Auvinen, jonka aika oli hyvä 15.48.

Koko kisan ensimmäinen maalilinjan ylittänyt kilpailija oli PyU:n Lassi Valta, jonka voittoaika oli 2,5 kilometrin matkalla oli 10.28. Tyttöjen saman matkan voiton vei PyU:n Sofia Raatikainen ajalla 11.06.

Lisää tiistain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa