Tiistai, 23.7.2019 
Olga, Oili
Jääkiekko

Joel Olkkonen nauttii olostaan Jokipojissa: "Puolustajille annetaan vapauksia tukea hyökkäyksiä"

  • Renne Ohtonen

Keskiviikkoiltana Kajaanissa Mestiksen välierät aloittava Jokipojat on jo itsessään melkoinen menestystarina, mutta yksittäisistä pelaajista etenkin puolustaja Joel Olkkosen (kuvassa) kehityskaari hakee vertaistaan.

Vielä kaksi vuotta sitten II divisioonaa kotikaupungissaan Hyvinkäällä pelannut Olkkonen päätti lähteä kokeilemaan onneaan Suomi-sarjaan tippuneen Jokipoikien testijaksolle.

Suomi-sarjassa vastuu oli aluksi pientä, eikä aina edes paikka kokoonpanossa ollut selvyys.

– Tyttöystävä sai opiskelupaikan yliopistolta, ja päätin vain lähteä kokeilemaan, miltä näyttää ja tuntuu. En oikeastaan odottanut mitään siltä reissulta, hän naurahtaa.

Nyt, eli kahta vuotta myöhemmin ja kahta sarjatasoa ylempänä Olkkonen johtaa Jokipoikien puolustusta ja on profiililtaan jopa yksi koko Mestiksen parhaista kiekollisista puolustajista.

22-vuotias hyvinkääläinen on joensuulaisten ykkösylivoiman kantavia voimia, ja puolustaja kellottaa koko joukkueen isoimpia minuutteja pelistä toiseen.

– Olen onnistunut pitämään mielen nöyränä ja menemään päivä kerrallaan. Tällä kaudella olen tykännyt etenkin siitä, että puolustajille annetaan vapauksia tukea hyökkäyksiä, Olkkonen kertaa.

– Tykkään olla hyökkäyksien tukena varsinkin isossa kaukalossa. Joskus se verottaa puolustuspään työtä, mutta onneksi Santeri (Arousva) on siinä.

Jokipoikien ja Hokin välisen välieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen alkaa keskiviikkoiltana kello 18.30 Kajaanissa. Jatkoon tarvitaan seitsemän otteluvoittoa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.