Torstai, 24.1.2019 
Senja
Koripallo

Teemu Rannikon tilanne puhuttaa laajalti - amerikkalaiset uskovat salaliittoon

  • Karjalainen
Teemu Rannikon loukkaantumistilanne puhuttaa laajalti koripallopiireissä. Teemu Rannikon loukkaantumistilanne puhuttaa laajalti koripallopiireissä.

Kataja hävisi BC Nokialle kaksi ensimmäistä Korisliigan puolivälieräpeliään ja yrittää kiivetä syvän kuopan pohjalta tiistaisessa kotiottelussaan. Häviö tietäisi kesäloman alkamista.

Lisäongelmia tuottaa se, että Kataja joutuu peliin mahdollisesti takamiehettömänä. Teemu Rannikko tuskin pelaa tiistaina, ja Petri Virtanen puolestaan on varmuudella poissa.

Rannikon tilanne puhutti laajalti maanantaina. Hän vaikutti loukanneen sunnuntain ottelussa reittään, mutta sosiaalisessa mediassa levisi maanantai-iltana huhu sormimurtumasta.

Lopullinen totuus Rannikon pelikunnosta selvinnee kuitenkin vasta tiistai-iltana, kun aloitusheitto nousee Areenassa ilmaan.

Kataja on törmännyt kahdessa ensimmäisessä jokakeväiseen ongelmaan: tuomarilinja muuttuu pudotuspelien alkaessa.

– Olemme pelanneet tälläkin kaudella erittäin fyysisiä europelejä ranskalaisia ja slovenialaisia vastaan, mutta niissäkin vihellettiin koripallosääntöjen mukaan, muistuttaa Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Toijala myöntää, että välillä tuntee Suomen olevan yhä koripallon kehitysmaan.

– Varsinkin amerikkalaisemme tulevat sen verran isoista liigoista, että he eivät ymmärrä tätä. He uskovat takana olevan jonkun suuremman salaliiton Katajaa vastaan ja turhautuvat. Meiltä menee energiaa selittää heille, että vastustaja saa vapaasti psyykata, olla kädessä kiinni, astua varpaille ja tulla pallotonta päin kovaa.

Katajan ja BC Nokian puolivälieräsarjan kolmas kohtaaminen alkaa Joensuun areenassa tiistai-iltana kello 18.30.