Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
Urheilu

Kiinan uintisensaatio ja ykkösmediat tyrmäävät dopingepäilyt

  • Karjalainen
Lontoon olympiakisojen 16-vuotias kiinalainen uintisensaatio Ye Shiwen on herättänyt hämmästyttävillä uinneillaan paitsi ihastusta, myös runsaasti epäilyjä dopingin käytöstä.

Monet kulmakarvat kohosivat, kun Shiwen murskasi naisten 400 metrin sekauinnin maailmanennätyksen lauantaina. Eikä siinä vielä kaikki, vaan kiinalaistyttö ui myös matkan päättäneen vapaauintiosuuden nopeammin kuin miesten mestari Ryan Lochte hetkeä aikaisemmin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Olen näyttänyt tasoni näissä kisoissa. Epäilyt lienevät vain kateellisten puhetta, Shiwen sanoi kiinalaissivusto QQ.comin mukaan.

Kisojen kaksinkertainen olympiavoittaja kielsi jo aikaisemmin kiellettyjen aineiden käytön.

-  En ikinä käyttäisi niitä. Kiinalaisilla on puhtaat kädet.

Shiwen kertoi aloittaneensa uinnin lastentarhassa ja kunnollisen harjoittelun peruskoulussa.

-  Ensimmäisen valmentajani mielestä minulla on lahjoja uintiin, sillä ruumiinrakenteeni sopii siihen hyvin.

Myös kiinalainen uutistoimisto Xinhua ja maan suurin sanomalehti People's Daily tyrmäsivät dopingepäilyt länsimaalaisten ylimielisyytenä ja ennakkoluuloina.

-  Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun länsimedia esittää perusteettomia syytöksiä, kommunistisen puolueen äänitorvi People's Daily kirjoitti.

-  On vastuutonta liata kiinalaisten urheilijoiden mainetta, jotka menestyvät kovan harjoittelun ja vuosien ankaran valmistautumisen ansiosta, Xinhua säesti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi