Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Pesäpallo

Aleksi Rautiaisen rooli muuttui JoMassa - "Meillä on kaksi Suomen parasta jokeria"

  • Eeva Parviainen

Joensuun Maila nimesi viime kaudella tavoitteekseen mestaruuden, mutta joutui taipumaan pronssisijalle. Tähän kauteen joukkue lähtee oman pelin kehittämisen kautta ja jättää tulostavoitteet sivummalle.

– Saimme infoa siitä, mistä homma on jäänyt kiinni, ja nyt on yritetty mennä tehtävä edellä, Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen avaa.

JoMa joutui edelliskauden päätteeksi luopumaan Jouni Itävalon, Ville Ikosen ja Sami Joukaisen palveluksista. Uutena pelaajana joukkoon liittyi Timo Kallio.

Vaikka joukkue onkin pysynyt pitkälti samana, on kokoonpanossa luvassa yllätyksiä.

Pennanen on ensimmäisellä pelinjohtajakaudellaan reagoinut pelin eteenpäin viemiseen. Sisäpelissä suurin muutos on Aleksi Rautiaisen siirtyminen tutulta kakkosvahdin tontilta jokeripaitaan.

– Rautiainen joutui viime kesänä lyömään paljon 0- tai 1-tilanteeseen. Nyt saadaan kävelevälle lyöntitietokoneelle paremmin tilanteita, Pennanen avaa muutosta.

– Meillä on kaksi Suomen parasta jokeria, pelinjohtaja näkee.

JoMa saa pesiskesään yleisön kannalta unelma-alun, kun kausi polkaistaan käyntiin sunnuntaina Vimpelin Vedon isäntänä. Ottelu käynnistyy sunnuntaina kello 13.

Kattava kausi ennakko pesiskesästä lauantain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa