Tulosta tämä sivu
Urheilu

Patrik Laine loisti MM-avauksessa - Suomi nujersi Valko-Venäjän

Jussi Jokinen (oik.) onnittelee Lainetta tämän ensimmäisestä maalista Valko-Venäjää vastaan. Lehtikuva / Jussi Nukari Jussi Jokinen (oik.) onnittelee Lainetta tämän ensimmäisestä maalista Valko-Venäjää vastaan. Lehtikuva / Jussi Nukari
Patrik Laine loisti, kun Suomi voitti Valko-Venäjän miesten MM-jääkiekkoturnauksen avausottelussaan 6-2 (0-0, 4-1, 2-1). Hän iski kaksi maalia uransa ensimmäisessä aikuisten MM-jääkiekko-ottelussa. Lisäksi hänelle merkittiin syöttöpiste.

Laine valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Hän teki Leijonille 1-0-maalin toisessa erässä. Myöhemmin hän tykitti Suomelle 3-1-maalin ylivoimalla. Syöttöpisteen hän sai Suomen 4-1-maaliin.

18-vuotias Laine on nuorin Suomea aikuisten MM-kisoissa edustanut kiekkoilija. Suomen päävalmentaja Kari Jalonen totesi MTV Sport -kanavan haastattelussa, että Laine on nyt osoittanut pystyvänsä pelaamaan aikuisten MM-tasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Hän pelasi hyvin. Parasta on, että hän uskaltaa pelata täälläkin omilla vahvuuksillaan, Jalonen sanoi MTV:lle.

Päävalmentaja Jalonen: Tylyä peliä

Laineen laukausta on ylistetty kyllästymiseen asti, mutta 18-vuotias tamperelainen on paljon mainettaan monipuolisempi pelaaja. Valko-Venäjää vastaan Laine laukaisi Suomen alkujännityksen poikkeuksellisen näyttävällä avausmaalillaan. Hän pelasi tilanteessa nätisti yhteen Aleksander Barkovin kanssa. Laine nousi ylös vasenta laitaa, mutta ei laukonut vaan jätti kiekon selkänsä takaa Barkoville, joka syötti kiekon takaisin Laineelle maalin eteen. Valko-Venäjän maalivahti Vitali Koval oli pelattu ulos ja maaliin riitti tällä kertaa Laineen rauhallinen sijoitus.

Toisen erän lopulla Laineen mailasta lähti Suomen 3-1-maali. Se oli tutumpaa Lainetta, eli suora laukaus ylivoimalla.

Myös Mikael Granlund teki Suomelle kaksi maalia.

Päävalmentaja Jalosen mielestä Suomi paransi peliään koko ajan ottelun edetessä.

- Tärkein juttu oli, että saatiin viisikot toimimaan ja pelaamaan tiiviisti. Oli tylyä peliä vastustajan kannalta, Jalonen kuvaili MTV:lle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi