Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Urheilu

Suomi rökitti Saksan MM-jäillä, Laine tykitti maaleja ja rikkoi Jagrin ennätyksen

  • STT
Patrik Laine laukoi kaksi maalia Saksan verkkoon B-lohkon MM-ottelussa Pietarissa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Patrik Laine laukoi kaksi maalia Saksan verkkoon B-lohkon MM-ottelussa Pietarissa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
”Laine, Laine, Laine!”

Jubileinyi-areenan suomalaiskatsojat huusivat kuorossa Pietarin aurinkoisen toukokuun kuumimman suomalaiskiekkoilijan nimeä. Suomi oli juuri nujertanut toisessa alkulohkopelissään Saksan 5-1 ja Patrik Laine oli laukonut kaksi maalia ja syöttänyt yhden.

Samalla Laine ohitti tshekkisuuruus Jaromir Jagrin vanhan ennätyksen U18-ikäisenä aikuisten MM-kisoissa tehtyjen tehopisteiden määrässä. Tämä kaksi päivää sen jälkeen, kun Laine oli MM-kisojen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan kirjannut nimiinsä aikuisten MM-historian nuorimman suomalaisen pelaajan ja maalintekijän tittelit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Laine itse ei ottelun jälkeen tiennyt jälkimmäisen maalinsa vieneen hänet Jagrin ohi.

- En tiennyt sitä, mutta ei se siitä kaunista maalia tee, vaikka ennätys tuli, Laine sanoi.

- On se vissiin ihan ok suoritus, jos tommoseen pystyy. Maha ei kumminkaan ole täynnä, että katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Yleisön huuto oli sentään kantanut Laineen korviin asti.

- Kyllä mä sivukorvalla kuulin. Kiva kun omaa nimeä huudettiin, mutta olisi voinut mieluummin huutaa Suomea. Kyllä me joukkueena tää peli voitettiin.

Suomi kohtaa maanantaina Yhdysvallat, mutta Laine ei halunnut luvata lisää maaleja.

- Ei nyt lähdetä lupailemaan. Se on ikävä jos taika rikkoutuu, jätetään lupaamiset.

”On se jäätävää”

Laine avasi Valko-Venäjää vastaan pelatun avausottelun tavoin Suomen maalinteon. Ensimmäinen laukaus vakiopaikalta vasemman b-pisteen tuntumasta ei vielä osunut, mutta toinen upposi, kun avauserää oli pelattu runsaat kuusi minuuttia. Kolme minuuttia Laine oli taas samassa paikassa ylivoimalla, mutta tällä kertaa hän ei laukonut vaan syötti kentän poikki Juuso Hietaselle. Hän jatkoi kiekon maalille, josta Leo Komarov teki 2-0.

Laine myös hankki Suomelle ylivoiman, kun hänet kaadettiin toisessa erässä läpiajossa. Laineen toinen maali teki loppunumeroiksi 5-1, kun ottelua oli jäljellä kolme sekuntia.

Suomen MM-joukkueen nuorimman pelaajan esitys oli niin vahva, että päävalmentaja Kari Jalonen hymyili, kun häneltä kysyttiin onko hän valmentajana nähnyt Laineen kaltaista nuorta pelaajaa.

- Olen pelannut Saku Koivun kanssa ja valmentanut Mikael Granlundia, mutta on selvä että meillä on kasvamassa supertähti Suomessa. Kun katsoo hänen peliään, on se jäätävää, Jalonen sanoi.

Aleksander Barkovin ketjun toinen laitahyökkääjä Jussi Jokinen syötti Laineen ensimmäisen maalin.

- Näkee että kaverin itseluottamus on tapissa. Pohjois-Amerikasta löytyy ehkä joitakin kavereita, joilla on samanlainen laukaus ja parempikin, mutta kun itseluottamus on noin kova, me pyritään Patelle antamaan kiekkoa niin paljon kuin mahdollista, Jokinen sanoi.

Jokinen ja Barkov pelaavat Laineen ohittaman Jaromir Jagrin seurakavereina Floridassa. 44-vuotias tshekki teki aiemmin tällä viikolla vuoden jatkosopimuksen.

- Täytyy sanoa Jagrille, että täältä tulee uusi Jagr. Ja kyllähän siinä saa tehdä 25 vuotta hommia että hänet saa kiinni, Jokinen naureskeli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa