Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Urheilu

Tshekki musersi Norjan, Yhdysvallat Ranskan

  • STT
Tshekin ja Norjan pelaajat nujakoivat keskenään MM-kisojen ottelussa Moskovassa tänään. LEHTIKUVA/AFP Tshekin ja Norjan pelaajat nujakoivat keskenään MM-kisojen ottelussa Moskovassa tänään. LEHTIKUVA/AFP
Tshekki jatkaa tappiotta jääkiekon MM-kisojen A-alkulohkossa. Kisoissa vain Latvialle pisteen menettänyt Tshekki möyhensi torstaina alkusarjan neljännessä pelissään Norjan peräti 7-0. Kaikki maalit tulivat kahden ensimmäisen erän aikana.

Lars Haugen Norjan maalilla kesti hieman yli viisi minuuttia, ennen kuin verkko alkoi soida. Roman Cervenka, Tomas Zohorna ja Robert Kousal viimeistelivät avauserässä, ja peli oli selvä ponnettoman Norjan jäädessä jalkoihin.

Ottelun ykköstähtenä palkittiin kaksi maalia tehnyt Lukas Kaspar. Tshekin maalilla Dominik Furch piti nollan torjuen 26 laukausta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tshekki johtaa A-lohkoa 11 pisteellään. Ruotsilla on kahdeksan ja Sveitsillä seitsemän, mutta kaksikon ohi voi nousta isäntämaa Venäjä voittamalla myöhäispelissä Tanskan. Norja on lohkossa viidentenä viidellä pisteellä.

Suomen lohkossa eli B-alkulohkossa Yhdysvallat kohensi asemiaan 4-0-voitolla Ranskasta, joka on Suomen seuraava vastus. Maalittoman avauserän jälkeen Yhdysvallat karkasi toisessa erässä vieden sen 3-0. Jenkkimaalilla Mike Condon piti veräjänsä puhtaana 19 torjunnallaan.

Voitto nosti Yhdysvallat Ranskan ja Slovakian ohi lohkokolmoseksi. Vääntö puolivälieräpaikoista käy kiivaana, sillä Yhdysvalloilla ja Slovakialla on kuusi pistettä, Ranskalla viisi sekä illalla Kanadan kohtaavalla Saksalla neljä.

Kaikki neljä otteluaan voittanut Suomi on lohkokärjessä ennen kolme peliään voittanutta Kanadaa. Suomi kohtaa Ranskan lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa