Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Urheilu

Ilmaveivin muisteleminen alkaa jo harmittaa Granlundia

  • STT
Sitä se nyt on ollut viimeiset viisi vuotta, Granlund sanoi. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Sitä se nyt on ollut viimeiset viisi vuotta, Granlund sanoi. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Perjantai oli vuosipäivä, joka herätti Mikael Granlundissa ristiriitaisia tunteita. Viisi vuotta aiemmin Granlund teki MM-välierässä Venäjää vastaan ilmaveivimaalin, josta tuli maailmanmestarijoukkueen tavaramerkkisuoritus.

- Sitä se nyt on ollut viimeiset viisi vuotta. Ehkä se tavallaan jopa harmittaa, Granlund sanoi Suomen jääharjoitusten jälkeen perjantaina, kun häneltä kysyttiin vuosipäivästä.

- Kun voitimme MM-kullan, siinä tapahtui hirveästi hienoja juttuja ja monta kertaa nostetaan se yksi maali, eikä nosteta muita hienoja maaleja tai puolustuspelaamista. Kaikki ne olivat tärkeitä. Se että huomio kiinnittyy yhteen maaliin ei ole oikein, Granlund selitti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viisi vuotta ilmaveivin jälkeen Granlundin kyky kieputella isompia vastustajia pienessä tilassa on yhä tallella, samoin pelisilmä. Granlund on tehnyt paljon töitä fysiikkansa eteen ja haluaa myös taklata - joskus liiankin innokkaasti, sillä hänen uraansa varjostaneista aivotärähdyksistä kaksi on tullut tilanteista joissa hän itse oli taklaaja, ei taklattava.

- On tässä menty eteenpäin. Silloin 2011 olin nuori poika, eikä tässä vieläkään kovin vanha ole, mutta varmasti olen aikuistunut ja pelaajana mennyt eteenpäin joka osa-alueella, Granlund arvioi.

Neljän MM-alkulohkopelin jälkeen Granlund jakaa Suomen pistepörssin kärkipaikan Patrik Laineen kanssa. Laineen seitsemän tehopistettä sisältävät lupauksen tulevasta ja ovat siksi jättäneet 24-vuotiaan Granlundin tehot varjoonsa.

Millä mielin Granlund on katsellut tämänvuotisen teini-idolin ympärillä pyörivää hälinää?

- Pate näyttää ottavan sen oikein hyvin. Oikein kypsä kundi. Me pelataan lätkää, ei siinä mitään niin kauan kuin tietää itse missä mennään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi