Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Urheilu

Suomi kukisti Ranskan, Laine teki maalin ja syötti yhden

  • STT
Patrik Laine tekee maalin ranskalaisvahti Cristobal Huet'n taakse. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Patrik Laine tekee maalin ranskalaisvahti Cristobal Huet'n taakse. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Suomi jatkaa Venäjän MM-turnausta puhtaalla pelillä. Lauantaina Leijonien saaliiksi jäi Ranska lukemin 3-1 (0-0, 3-0, 0-1). Maalintekijöinä suomalaisista onnistuivat Esa Lindell, Aleksandr Barkov ja Patrik Laine ottelun toisessa erässä.

Suomi aloitti ottelun reippaasti, mutta maalipaikoissa kiekkoa siirreltiin välillä liiankin epäitsekkäästi. Viimeistelystä puuttui vimma ja teho.

Esa Lindell pommitti Suomen avausmaalin siniviivalta, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Muut maalit menivät Barkovin tehoketjulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Barkov ohjasi Patrik Laineen syötöstä 2-0-osuman. Laine siirsi rystypuolelta kiekon ohi Ranskan maalivahdin Cristobal Huetin Jussi Jokisen syötöstä.

Laineelle maali oli turnauksessa jo viides ja tehopisteet turposivat yhdeksään, joilla hän on MM-kisojen pistepörssissä toisena.

- Nyt ei tullut kolmea maalia, mutta kolme pinnaa taas joukkueelle ja pari pinnaa itselle, Laine kuittasi oman osuutensa.

- Henkilökohtaisesti ekan erän olisi voinut pelata paremmin. Tuli vähän tyhmiä ratkaisuja, mutta kun saatiin eka maali, peli lähti aukeamaan. Saatiin hyviä pyörityksiä kaverin päähän ja onnistumisia.

"Verkoille asti meni"

Suomen avausmaalin tehneelle Lindelille osuma oli kisojen ensimmäinen runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta. Suomen hyökkäysteho on tähän asti ollut hyökkääjien varassa, sillä ennen Lindelliä puolustajista vain Atte Ohtamaa oli tehnyt maalin.

- Yritän mahdollisimman paljon vedellä keskeltä, välillä Mikelle (Granlund) tai Mikolle (Koivu) jakaa. Nyt sain sen takaisin suoraan Mikeltä. En tiedä osuiko se ranskalaisen mailaan, mutta samapa, verkoille asti meni, Lindell kertasi.

Suomi pelasi kolmannessa erässä alivoimaa, kun maalivahti Mikko Koskinen lähti kauas maaliltaan ja sulki kiekon päätyviivan takana. Seurauksena oli jäähy pelin viivyttämisestä.

- Kaikkea voi sattua, ei kuitenkaan pidä kadottaa otetta vaan täytyy pitää fokus siinä seuraavassa hetkessä. Eihän se viisasta pelaamista ollut itseltä lähteä sinne soheltamaan, Koskinen myönsi.

Ranskan ainoan leipoi päätöserässä Pierre-Edourad Bellemare hieman kyseenalaisesti. Suomen maalivahti Mikko Koskinen torjui kiekon kertaalleen, mutta kiekko kimpoili maaliin rynnänneen ranskalaisen mukana verkkoon.

Suomi kohtaa sunnuntaina Slovakian. Alkulohko päättyy Kanadan ja Suomen kamppailuun tiistaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa