Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Urheilu

Filppulalle kaksi syöttöä, Tampa Bay aloitti vierasvoitolla Pittsburghia vastaan

  • STT
Tampa Bayn pelaajat onnittelivat toisiaan voitettuaan Pittsburghin NHL:n pudotuspeleissä. Suomalainen Valtteri Filppula antoi joukkueelleen kaksi maalisyöttöä. LEHTIKUVA/AFP Tampa Bayn pelaajat onnittelivat toisiaan voitettuaan Pittsburghin NHL:n pudotuspeleissä. Suomalainen Valtteri Filppula antoi joukkueelleen kaksi maalisyöttöä. LEHTIKUVA/AFP
Valtteri Filppula antoi kaksi maalisyöttöä, kun Tampa Bay aloitti pudotuspelisarjan Pittsburghia vastaan tärkeällä vierasvoitolla jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä.

Tampa päihitti isännät maalein 3-1 ja siirtyi itälohkon finaalisarjassa eli liigan välierissä 1-0-johtoon. Koko liigan loppuotteluihin pääsemiseksi vaaditaan neljä voittoa.

Tampan maalit merkittiin Alex Killornille, Ondrej Palatille ja Jonathan Drouinille. Filppula oli mukana syöttämässä joukkueensa kahta viimeistä osumaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Killornin maali syntyi avauserän lopussa, kun hän pääsi läpiajoon ja siirsi kiekon verkon perukoille harhautusten jälkeen. Vieraat menivät kahden maalin johtoon toisen erän alussa ylivoimalla. Filppula laukoi napakasti, mutta Pittsburghin maalivahti Matt Murray venytti patjansa kiekon eteen. Peliväline päätyi kuitenkin torjunnasta Palatille, jolle oli helppoa siirtää kiekko maaliin.

Vieraat lisäsivät johtoaan vielä ennen erätaukoa. Filppula pääsi väliin Pittsburghin hyökkäykseen. Tampa Bay pääsi 3-1-vastahyökkäykseen, jonka Drouin päätti tyylikkäästi maaliin suoraan syötöstä. Pittsburgh kavensi päätöserässä, mutta Patrik Hornqvistin maali oli laiha lohtu.

Voittajien maalivahti Bishop loukkaantui

Pittsburgh voitti ottelun laukaukset selvästi 35-20, mutta Tampa Bay oli terävämpi viimeistelyssä. Vieraat saivat kuitenkin huonoja uutisia avauserässä, kun ykkösmaalivahti Ben Bishop loukkaantui ja jätti kaukalon. Hänen mailansa sotkeutui ruotsalaishyökkääjä Hornqvistin kanssa maalin takana samalla, kun hän yritti seurata kiekkoa ja venyttää itsensä takaisin maalille.

Bishop piteli tilanteen jälkeen jalkaansa. Hänen loukkaantumisestaan ei ollut tuoreeltaan saatavilla tarkempaa tietoa.

Bishop ehti torjua yhdeksän kertaa, mutta tilalle luistellut Andrei Vasilevski selviytyi hyvin tuurausvastuustaan. Hän venyi kiekon tielle 25 kertaa ja antautui vain kerran.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa