Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Urheilu

Saros ja Rantanen peliin Slovakiaa vastaan

  • STT
Maalivahti Juuse Saros torjuu kiekkoja toisen kerran turnauksen aikana, ja hyökkääjä Mikko Rantanen pelaa turnauksessa ensimmäisen ottelunsa. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari Maalivahti Juuse Saros torjuu kiekkoja toisen kerran turnauksen aikana, ja hyökkääjä Mikko Rantanen pelaa turnauksessa ensimmäisen ottelunsa. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari
Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen on tehnyt Leijoniin muutoksia MM-kisojen alkusarjan otteluun Slovakiaa vastaan. Maalivahti Juuse Saros pääsee torjumaan iltaottelussa kiekkoja toisen kerran turnauksen aikana, ja hyökkääjä Mikko Rantanen pelaa turnauksessa ensimmäisen ottelunsa.

- Hyökkäyspeli on oma vahvuus. Koetan tehdä peliä hyökkäyssuuntaan ja käyttää isoa kokoa kulmissa. Puolustaminen on tietysti myös tärkeää, Rantanen sanoi Suomen jääharjoitusten jälkeen.

Rantanen toimi vuoden vaihteessa 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden. Slovakia-ottelussa hän pelaa Tomi Sallisen johtaman nelosketjun laidalla yhdessä Antti Pihlströmin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Toisessa laidassa ainakin jalka kulkee. Ja Salllinen on hyvä puolustussuuntaan ja lukee peliä hyvin, Rantanen arvioi nelosketjua.

- Ihan hyvin olen saanut pidettyä virettä. Henkisesti ei tietenkään ole mikään kiva tilanne, kun on katsomossa, Rantanen kertoi turnauksensa sujumisesta.

Saros pelasi Venäjän kisojen avauspelinsä keskiviikkona Unkaria vastaan, kun Suomi otti voiton maalein 3-0. Viime vuoden kisoissa Saros pelasi vain yhden ottelun ja piti silloinkin maalinsa puhtaana.

Jani Lajunen on Slovakia-ottelussa Suomen 13. hyökkääjä. Eilisen Ranska-ottelun päätöserässä vilttiketjuun pudonnut Teemu Pulkkinen joutuu katselemaan peliä katsomosta.

Ranska-ottelussa jalkakrampin saanut puolustaja Anssi Salmela on sivussa, joten Suomi pelaa seitsemällä puolustajalla.

Suomi on voittanut aiemmat viisi otteluaan ja varmistanut pudotuspelipaikkansa. Slovakia kukisti turnauksen alussa Unkarin ja Ranskan, mutta on sen jälkeen hävinnyt kolme peliä peräkkäin ja valahtanut Pietarin alkulohkossa viidenneksi. Slovakian edellä neljännessä ja viimeisessä puolivälieräpaikassa on kiinni Saksa, jolla on yksi sarjapiste enemmän kuin Slovakialla.

Suomi ja Slovakia kohtasivat vuosi sitten Tshekin MM-kisojen alkulohkossa. Suomi voitti 3-0.

Suomen ja Slovakian B-lohkon ottelu alkaa kello 20.15.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi