Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Urheilu

Jalonen ei halunnut palata Perryn ja Laineen törmäykseen

  • STT
Kanadan kapteeni Corey Perryn jalka osui Patrik Laineeseen (kuvassa), kun kumpikin oli luistelemassa vaihtoon eilisessä ottelussa. Laine irvisteli vaihtoaitiossa pitkään kivusta, mutta pystyi jatkamaan peliä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Kanadan kapteeni Corey Perryn jalka osui Patrik Laineeseen (kuvassa), kun kumpikin oli luistelemassa vaihtoon eilisessä ottelussa. Laine irvisteli vaihtoaitiossa pitkään kivusta, mutta pystyi jatkamaan peliä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Päävalmentaja Kari Jalonen ei halunnut tänään enää palata Kanadan kapteenin Corey Perryn ja Patrik Laineen törmäykseen edellispäivän ottelun toisessa erässä. Heti pelin jälkeen Jalonen luonnehti Perryn toimintaa vahingoittamisyritykseksi, mutta sulki suunsa tämänpäiväisten harjoitusten jälkeen.

- En halua enää kommentoida. Me mennään eteenpäin, ei me aleta vanhoja juttuja kaivelemaan, Jalonen sanoi.

Laine ei ollut median haastateltavissa harjoitusten jälkeen. Ilta-Sanomat uutisoi, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tutkii tilanteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jalosen mukaan sekä Laine että iskun käsilleen saanut Jarno Koskiranta ovat pelikuntoisia. Sen sijaan puolustaja Lasse Kukkosen tilanteen Jalonen sanoi olevan "day by day". Kukkonen oli poissa Suomen harjoituksista alaraajavamman takia.

Toinen harjoituksen väliin jättänyt pelaaja oli Aleksander Barkov, joka piti lepopäivän flunssan takia.

- Berocca-päivä. Hän oli vähän flunssainen, niin se oli vähän hänen omakin toivomus, Jalonen sanoi.

Arvovaltainen kiekkolehti tuomitsi Perryn tempun

Pohjois-Amerikan arvostetuin jääkiekkolehti Hockey News tuomitsi yksiselitteisesti Perryn jalkapyyhkäisyn. Lehti käytti vaarallisesta jalkatempusta termiä "garbage play", jonka voi kääntää vaikkapa likaiseksi tempuksi.

Artikkelin kirjoittanut Ken Campbell tuomitsi tapahtuneen myös TSN:n kommentaattoreiden Ray Ferraron ja Bob Erreyn suulla. Hän itse totesi "superteini" Laineen ansainneen Kanadan joukkueelta erikoiskohtelun.

- Kanadan joukkue keskittyi fyysiseen peliin Lainetta vastaan läpi ottelun, mikä on ymmärrettävää, koska hän saattaa olla turnauksen paras pelaaja, Campbell ylisti.

- Noin dynaaminen ja hyökkäyssuuntaan vaarallinen pelaaja ei voi odottaa vapaalippua peliin, mutta teini-ikäisen, tulevan NHL-pelaajan eliminointi tuolla tavalla on likaista, kuten Ferraro sanoi.

Campbell kannattaa Perrylle ainakin yhden ottelun pelikieltoa.

Campbell kehui myös muita nuoria suomalaisia, Sebastian Ahoa ja Mikko Rantasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa