Tulosta tämä sivu
Urheilu

Pittsburghin oli vuoro tehdä ryöstöretki

Pittsburghin Carl Hagelin (oik.) juhlii osumaansa Tampa Bayta vastaan pelatussa pudotuspelissä. LEHTIKUVA/AFP Pittsburghin Carl Hagelin (oik.) juhlii osumaansa Tampa Bayta vastaan pelatussa pudotuspelissä. LEHTIKUVA/AFP
Pittsburgh sysäsi Tampa Bayn uuteen tilanteeseen jääkiekon NHL-pudotuspeleissä. Tampa hävisi runkosarjakauden jälkeen ensimmäisen kerran toisen ottelun peräkkäin, kun Pittsburgh teki ryöstöretken vierasjäällä voittamalla kolmannen kohtaamisen 4-2.

Pittsburgh nousi itälohkon finaaleissa johtoon voitoin 2-1. NHL:n loppuotteluihin Stanley cup -finaaleihin pääsee lohkofinaaleista neljällä voitolla.

Pittsburghin sankarit olivat laitahyökkääjät Carl Hagelin ja Phil Kessel. Kumpikin iski maalin ja syötti toisen. Myös Pittsburghin viime aikoina häilyvästi pelannut supertähti Sidney Crosby pääsi maalin makuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maalihanojen aukeamista jouduttiin odottamaan toisen erän viimeiselle minuutille. Ruotsalaishyökkääjä Hagelin ampui vain kymmenen sekuntia ennen erän päättymistä ranteella vieraat 1-0-johtoon.

Tampa Bay oli takaa-ajajana kaiken aikaa, sillä Hagelinin ketjukaveri Phil Kessel lisäsi päätöserässä Pittsburghin johdoksi 2-0. Tyler Johnson kavensi 1-2:een vain 14 sekuntia myöhemmin, mutta kun Crosby ja Kunitz tekivät peräkkäin maalin mieheen Pittsburghille, ottelusarjan toinen vierasvoitto alkoi häämöttää.

Tampa Bay yllätti ottelusarjan avauksessa Pittsburghin vieraissa, mutta on nyt hävinnyt kaksi ottelua peräjälkeen.

"HBK-ketju" hurmaa Pittsburghissa

Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä oli loukkaantumisen vuoksi pois toisesta lohkofinaalista. Tampa Bayn hyökkääjä Valtteri Filppula oli jäällä, mutta maali- tai syöttömerkintöjä hän ei kerännyt.

Filppulalla oli kyseenalainen kunnia hävitä toisen erän alussa maalin takana kaksinkamppailu Nick Boninolle, joka vapautti syötöllään Kesselin tekemään Pittsburghille 2-0.

Hyökkäysketju Hagelin-Bonino-Kessel on viime aikoina ollut Pittsburghin tehonyrkki. Se on ristitty hyökkääjien sukunimien alkukirjainten mukaan "HBK-ketjuksi".

- He kantavat vastuuta kaukalon kummassakin päässä, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan kehui nhl.com-verkkosivuilla ketjun uurastusta niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi