Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Urheilu

Mattsson mitalijahdissa illalla EM-uinneissa

  • STT
Jenna Laukkanen ui kauden parhaan aikansa Lontoossa. LEHTIKUVA / VILLE VUORINEN Jenna Laukkanen ui kauden parhaan aikansa Lontoossa. LEHTIKUVA / VILLE VUORINEN
Matti Mattsson hyppää altaaseen mitali mielessä tänään Lontoon EM-uinneissa. Hän kilpailee illalla 200 metrin rintauintifinaalissa.

Mattsson oli eilen välierissä kolmas, joten mitali ei ole hänelle täysin tuulesta temmattu ajatus. Välierissä suomalaisjättiä kovempaa ui vain britti Ross Murdoch ja saksalainen Marco Koch.

Mattsson on aiemmin ilmoittanut, että hänen tavoitteenaan on olympiakulta Rio de Janeirossa kesällä. Silti mitali EM-kisoista kelpaisi "välipalana".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- En ikinä lähde kisaamaan, ettei olisi mitali mielessä. Mutta Rio on päätavoite, ja harjoittelu on suunniteltu sen ehdoilla, Mattsson sanoi.

Jenna Laukkanen puolestaan ui tänään EM-uintien iltasessiossa 200 metrin rintauinnin välierissä. Hän kiihdytti alkueristä jatkoon ajalla 2.26,78. Se riitti alkuerien seitsemänteen sijaan.

Laukkanen pettyi raskaasti sadan metrin rintauinnissa pudottuaan siinä välierävaiheessa, mutta uhkui tänään uutta intoa.

- Sopivan rento uinti oli. Aika paljon jännitti lähteä uimaan, mutta sitten kun pääsi altaaseen, niin homma lähti kulkemaan, Laukkanen kertoi.

- Illalla täytyy kuitenkin mennä selvästi kovempaa, jotta finaalipaikka irtoaisi, hän jatkoi.

Liukkosella terveysharmeja

Ari-Pekka Liukkonen ja Matias Koski puolestaan karsiutuivat jatkosta 100 metrin vapaauinnissa. Liukkosen aika oli 50,05. Koski kauhoi ajakseen 49,53.

Liukkonen on kärsinyt viime ajat flunssasta ja oikean jalan nivusvammasta. Liukkonen kertoi, että olo on yhä hieman flunssainen, mutta nivusvaiva ei juurikaan haittaa häntä vapaauinnissa.

Lontoossa Liukkonen puolustaa edellisistä pitkän radan EM-kisoista 50 metrin vapaauinnissa saavuttamaansa pronssia.

- En usko, että nivusvaiva haittaa viidelläkympillä, enemmän huolta tuo tämä flunssa, hän tilitti.

Suomalaisista myös Emilia Pikkarainen, Fanny Teijonsalo ja Patricia Aschan karsiutuivat tänään alkuerävaiheessa. Suomen naisten joukkue 4 x 200 metrin vapaauintiviestissä karsiutui myös.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta