Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Urheilu

San Jose nollasi jälleen St. Louisin - finaaliunelma siintää

  • STT
Joonas Donskoi pääsi Patrick Marleaun ja Logan Couturen tiukkaan halaukseen maalinsa jälkeen. Lehtikuva/AFP Joonas Donskoi pääsi Patrick Marleaun ja Logan Couturen tiukkaan halaukseen maalinsa jälkeen. Lehtikuva/AFP
San Jose Sharks teki seurahistoriaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se kukisti St. Louis Bluesin tyylikkäästi 3-0 NHL-jääkiekkoliigan länsilohkon finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Sharks ei ole koskaan aiemmin johtanut Stanley Cupin välieräsarjaa 25-vuotisen historiansa aikana.

Tilanne paras seitsemästä -sarjassa on nyt Sharksille 2-1, ja siitä kotijoukkue sai kiittää kahden maalin miestä Tomas Hertliä sekä toisen peräkkäisen nollapelinsä pelannutta maalivahtia Martin Jonesia. Hän pysäytti 22 laukausta. Osansa maukkaassa voitossa oli myös suomalaishyökkääjä Joonas Donskoilla, joka vei Sharksin 2-0-johtoon toisessa erässä.

Jones, 26, on ainoa Stanley Cupin voittanut pelaaja San Josen joukkueessa. Los Angelesin riveissä kaksi vuotta sitten mestaruutta juhlinut vahti on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 45 sekuntia yli 150 minuutin, siis jo päälle kaksi ja puoli tuntia. Edellisen kerran Jones sai antautua sarjan avauspelin toisessa erässä, kun Jori Lehterä osui Bluesille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tuo on tehty joukkueena, minun ei tarvitse varastaa meille voittoja yksinäni, Jones jakoi kunniaa puolustamisesta muillekin Sharksin nettisivuilla.

Donskoille maali oli pudotuspelien neljäs ja ensimmäinen lohkofinaaleissa. Hän katkaisi Bluesin syötön avaten Sharksille 3-2-ylivoimahyökkäyksen ja pääsi viimeistelemään rannelaukauksella Logan Couturen syötöstä.

- Avausmaalissakin hyödynsimme kiekonmenetystä, ja Hertlin veto oli hieno. Tuossa toisessa maalissa sama juttu. Menetys, ja hän (Donskoi) pääsi kävelemään laukaisupaikkaan. Ja sekin veto oli hieno, Couture selvitti maaleja tuottavaa puolustamista.

San Josen matka kohti seurahistorian ensimmäistä Stanley Cup -finaalia jatkuu sunnuntain vastaisena yönä, jälleen kotihallissa. Sharks-leirissä kuitenkin tiedetään, että leijumiseen ei ole varaa.

- Pitkä on matka, todellakin. Tähdätään nyt ensiksi tuohon seuraavaan matsiin. Siinä tarvitaan samanlaista energiaa kuin nyt oli. Ja yleisö oli mahtava, oli hauska tunnelma, kapteeni Joe Pavelski totesi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa