Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Urheilu

Barkovin paluu piristää Leijonia

  • STT
Venäjällä myönnetään, että Suomi on kiekossa kova vastus. Kuvassa  Patrik Laine (vas.) ja Jussi Jokinen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Venäjällä myönnetään, että Suomi on kiekossa kova vastus. Kuvassa Patrik Laine (vas.) ja Jussi Jokinen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Suomen jääkiekkomaajoukkue saa näillä näkymin tervetulleen vahvistuksen MM-välierään Venäjää vastaan. Puolivälierän väliin jättänyt ykköskeskushyökkääjä Aleksander Barkov palaa kaukaloon.

Tanska-ottelusta flunssan vuoksi pois ollut Barkov oli perjantaina Moskovassa jääharjoituksessa mukana.

- Hyvältä näyttää. Positiivinen juttu joukkueelle, Suomen päävalmentaja Kari Jalonen pohjusti Barkovin paluuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tämä on Suomen sisäisessä pistepörssissä Patrik Laineen ja Mikael Granlundin jälkeen kolmantena, mutta hänen merkitystään ei voi pelkistää tehopisteiden varaan. Barkov tarjoaa kippari Mikko Koivun rinnalle johtajuutta.

Varakapteeni Lasse Kukkosen tilanne ei ole yhtä hyvä. Alaraajavammaa poteneelta luottopuolustajalta on jäänyt väliin kaksi peliä peräkkäin.

Jalosen mukaan Kukkosen vointia tarkastellaan päivittäin. Toiveet pelaamisen puolesta ovat sen verran pienet, että Suomi joutunee lauantaina Venäjän vauhtimyllyyn kuudella puolustajalla.

”Ei maalata piruja seinille”

Suomi saa vastaansa paitsi hurjasti hyökkäävän Venäjän, myös sen intomieliset kannattajat. Minskin 2014 MM-finaalin perusteella Suomi joutuu varautumaan erotuomarienkin vastarintaan.

Kahden vuoden takaisessa loppuottelussa Venäjän huippumiehistö sai kohtuuttomasti apua saksalais-amerikkalaiselta tuomariparilta Lars Brüggemann-Keith Kaval.

Päävalmentaja Jalonen ei halua mennä asioiden edelle.

- Ei kannata mennä näihin… Ei meidän kannata maalata piruja seinille olosuhteista tai tuomareista.

- Toivon, että tulee oikeudenmukaisia tuomioita, Jalonen sanoi.

Kaikki kahdeksan otteluaan voittanut Leijonat on MM-välierässä isossa risteyksessä. Finaalipaikan hankkiminen isäntämaan kustannuksella jäisi jo sinänsä suorituksena suomalaiseen kiekkohistoriaan - vuoden 2007 Venäjästä otetun MM-välierävoiton jatkoksi.

- Tämä on hieno tilaisuus. On sellainen tunne, ettei joukkuetta tarvitse erikseen herätellä, Jalonen viittasi Suomen näiden kisojen taipumukseen aloittaa pelit hieman uneliaasti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi