Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Urheilu

Latvala putosi kärjen vauhdista ohjaustehostimen petettyä

  • STT
Latvala on jäänyt tänään ajetuilla kahdella ek:lla sijoille 6 ja 7. LEHTIKUVA / AFP Latvala on jäänyt tänään ajetuilla kahdella ek:lla sijoille 6 ja 7. LEHTIKUVA / AFP
Ohjaustehostimen rikkoutuminen sotki Jari-Matti Latvalan päivän Portugalin MM-rallissa. Volkswagen-kuski putosi kärjen tahdista jouduttuaan ajamaan erikoiskokeet viisi ja kuusi ilman ohjaustehostinta.

Neljän pätkän jälkeen Latvala oli jaetulla neljännellä sijalla, vain 19,9 sekuntia kärjestä. Kaksi tuskaista pikataivalta kuitenkin pudotti hänet yhdeksänneksi, kahden minuutin päähän kärjestä.

- Osuimme puolivälin jälkeen kuoppaan ja öljyt menivät, Latvala kertoi MM-ralliradiolle viidennen erikoiskokeen maalissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Latvala joutui ajamaan kuudennen ek:n kokonaan ilman ohjaustehostinta ja oli pätkän maalissa uupunut ja kärsi kivuista käsissään.

- On tärkeää jatkaa eteenpäin. Tärinä ottaa käsilleni koville.

Hyundain Dani Sordo nousi rallin kärkeen, kun ykkösenä ajanut Citroenin Kris Meeke kärsi viidennen ek:n keskeyttämisestä. Hyundain Hayden Paddon ajoi pätkällä rajusti ulos ja hänen autonsa syttyi palamaan. Kuljettaja ja kartturi eivät loukkaantuneet, mutta ek jouduttiin keskeyttämään, ja takaa tulevat - myös Meeke - saivat saman ajan kuin heikoin siihen asti ajettu noteeraus.

Meeke ajoi pohjat kuudennelle ek:lle, mutta on kokonaistilanteessa kolmantena. Sordon takana toisena on MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier.

Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa