Tulosta tämä sivu
Urheilu

Laine: Varmaan naamasta näkee, että iso pettymys

Patrik Laine pelasi häikäisevän turnauksen, mutta lopussa odottivat kyyneleet. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Patrik Laine pelasi häikäisevän turnauksen, mutta lopussa odottivat kyyneleet. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Patrik Laineella oli jääkiekon MM-kisoissa kosolti riemullisia hetkiä, mutta hänen viimeinen esiintymisensä Moskovan Jääpalatsissa päättyi synkistelyyn.

Kun MM-finaali päättyi ja Suomen ainoa turnaustappio varmistui, Laine istahti jäälle, veti pitkään henkeä ja katseli jonnekin tyhjyyteen.

Hän ei nähnyt tilanteessa suurta dramatiikkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Harmitti vaan, kun emme voittaneet tätä ottelua, hän sanoi.

Laineen, 18, MM-debyytti oli häikäisevä. Tapparassa Liigan mestaruuden ja alle 20-vuotiaiden joukkueessa tällä kaudella maailmanmestaruuden voittanut Laine jakoi turnauksen maalikuninkuuden Ruotsin Gustav Nyquistin kanssa seitsemällä osumalla.

Laine valittiin MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Palkinnon hänelle ojensi Jääkiekkoliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Kalervo Kummola.

- On se hieno tunnustus tämän ikäisenä, Laine tuumi.

Kummola jakoi nuorukaiselle kehuja.

- Sanoi, että minulta hieno turnaus.

Kanada-tappio kirpaisi kipeästi. MM-hopean arvo kirkastuu ajan kanssa.

- Varmaan naamasta näkee, että oli iso pettymys. Kaikkemme annettiin, mutta tänään ei vaan riittänyt. Olen ylpeä joka jätkästä, Laine kehaisi joukkuetta.

- Ei pelissämme varsinaista vikaa ollut. Kanada oli vaan parempi.

Jalonen: Kanada tylsytti hyökkäyksemme

Viimeisen ottelunsa Leijonien päävalmentajana elänyt Kari Jalonen arvioi Kanadan pitkien hyökkäyksien vieneen mehut Suomen hyökkäyksistä.

- Vahvalla hyökkäyspelillään he tylsyttivät meidän hyökkäyspelimme. Tämä oli turnauksen kovin ottelu. Kanada oli todella hyvä 60 minuuttia ja ansaitsi mestaruuden, Jalonen tunnusti.

Mikael Granlund oli samaa mieltä.

- He tekivät kotiläksynsä hyvin. Viime pelissä saimme kiekonriistoja ja saimme niistä hyökkäyksiä. Tällä kertaa he olivat todella hyviä kiekon kanssa, Granlund arvioi.

Ero viiden päivän takaiseen alkusarjapeliin oli myös Kanadan maalivahti Cam Talbot, joka torjui kaikki 16 laukausta, vaikka joutui välillä odottelemaan töitä pitkiä aikoja.

- Heidän maalivahtinsa oli parempi kuin viime viikon pelissä, mutta ei siellä muuten mitään uutta ollut, Jalonen sanoi.

Jalonen sanoi olevansa ylpeä leijonapelaajista ja kiitti myös general manager Jere Lehtistä joukkueen rakentamisesta. Jalonen lähetti kiitokset myös Jääkiekkoliiton puheenjohtajina päävalmentajakaudellaan toimineille Kalervo Kummolalle ja Harri Nummelalle tuesta.

- Se on tärkein elementti, mitä voi olla. Viime vuoden välierätappion jälkeen sain täyden tuen tehdä töitä, ja se on ollut hienoa. Ilman sitä tukea tätä työtä on vaikea tehdä. Meihin luotettiin ja meitä tuettiin.

Jalonen sanoi Jukka Rautakorven ja Ville Peltosen sekä muun valmennuksen muodostaneen hänen uransa parhaan valmennustiimin.

- Tämä on paras valmennustiimi, jonka kanssa olen tehnyt töitä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi