Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Urheilu

MM-kulta noteerattiin vaisusti Kanadassa

  • STT
Kanada vei Moskovassa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. LEHTIKUVA/AFP Kanada vei Moskovassa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa. LEHTIKUVA/AFP
Kanadan voitto Suomesta jääkiekon MM-kisojen finaalissa ei noussut isoksi uutiseksi Kanadassa. Kanadan toista peräkkäistä kultaa ei nostettu pääuutiseksi, vaan se noteerattiin maan suurimmissa lehdissä pääosin pienellä urheiluosaston jutulla.

Joissakin lehdissä Kanadan 2-0-voitto ei yltänyt edes urheiluosaston kärkijutuksi, vaan enemmän mainostettiin muun muassa NHL:n pudotuspelejä ja koripallon NBA:n itälohkon finaaleita kanadalaisen Toronto Raptorsin ja Cleveland Cavaliersin välillä. Pari lehteä ei ollut edes vaivautunut päivittämään finaalin tulosta nettilehteensä.

Yleisimmin loppuottelu kuitattiin lyhyellä pelitapahtumat selostaneella jutulla. Suurista sanomalehdistä vain Toronto Sun nosti pelin näyttävästi etusivulleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jutun mukaan Kanada peittosi Suomen sen omilla aseilla, kurinalaisella puolustamisella. Kanada oli tehnyt kotiläksynsä Suomea vastaan kärsityn alkulohkon 0-4-tappion jälkeen. Se oli luottanut läpi turnauksen vahvaan hyökkäyspelaamiseensa, mutta tiesi, ettei sama taktiikka toimi vastustajan virheitä kyttäävää Suomea vastaan.

Niinpä Kanada lähti peliin puolustuksen kautta. Suomelta otettiin tylysti tila pois. Toronto Sunin toimittaja kirjoitti, että finaali oli tylsä peli ja sitä Kanada juuri halusi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi