Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Urheilu

Pavelski ratkaisi San Josen voiton

  • STT
San Josen Joel Ward (edessä) ja Joonas Donskoi juhlivat Wardin tekemää maalia. LEHTIKUVA/AFP San Josen Joel Ward (edessä) ja Joonas Donskoi juhlivat Wardin tekemää maalia. LEHTIKUVA/AFP
Joe Pavelski käänsi maaleillaan NHL:n välieräsarjan pudotuspeliottelun San Josen hyväksi maanantaina. Pavelskin 3-3-tasoitus toisen erän lopussa ja 4-3-voittomaali heti kolmannen erän alkuun päättivät St. Louisin pyristelyn. San Jose voitti vieraspelin 6-3 ja otti sarjassa johtoaseman voitoin 3-2.

Pelin jälkeen puheenaiheena oli Pavelski, joka on viimeistellyt kevään pudotuspeleissä maaleja ahneemmin kuin kukaan.

- Hän tekee tulosta koko ajan, Pavelskin ensimmäisen maalin syöttänyt keskushyökkääjä Joe Thornton ihasteli NHL:n nettisivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kapteeni Thornton innostui varsinkin Pavelskin topista maalia, jonka tämä ohjasi Brent Burnsin syötöstä maaliin. Burnsin veto oli menossa metrin ohi maalin, mutta Pavelski kurkotti mailansa kiekon tielle ja napsautti sen St. Louisin maalivahdin Jake Allenin selän taakse.

- Pavelski on harjoitellut noita vuosien ajan. Hieno katsoa, miten harjoittelu nykyisin tuottaa tulosta, Thornton paljasti.

Pavelski, 31, on harjoitellut ohjauksiaan uutterimmin juuri Burnsin kanssa.

Satojen kiekkojen kerta-annoksia

- Kaverit jauhavat noita ohjauksia lähes joka päivä, Pavelskin toinen ketjukaveri Tomas Hertl todisti ESPN:llä.

- Se on ihan uskomatonta, sillä Pavelski ei epäonnistu harjoituksissa noissa ikinä. Enkä ole nähnyt kenenkään harjoittelevan ohjauksia niin paljon.

Pavelski tunnustaa, että hän harjoittelee ohjauksia läpi vuoden, myös kesäisin. Yhteisharjoituksissa Burns tai joku muu laukoo hänelle kiekkoja usein 200 kerrallaan.

- Ja Joe osuu mailallaan joka laukaukseen, valmentaja Peter DeBoer vakuuttaa.

Harjoittelun saldon voi tarkistaa vaikka NHL:n pudotuspelien pistepörssistä.

- Pavelski on maailman paras ohjaamaan laukauksen maalinedustalta sisään. Toki näen hänen harjoittelevan ohjauksia joka päivä, mutta mielestäni hän on siinä kaikkein paras, kakkosketjussa Joonas Donskoin kanssa pelaava Logan Couture totesi.

Pavelski johtaa pudotuspelien tehotilastoa yhdessä Couturen kanssa 21 pisteellä ja maalipörssiä 12 osumalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa