Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Urheilu

Mira Potkonen varmisti MM-mitalin ja olympiapaikan

  • STT

Suomen Mira Potkonen varmisti Astanassa Kazakstanissa järjestettävissä nyrkkeilyn naisten MM-kisoissa mitalin. Potkonen voitti 60-kiloisten puolivälierissä Sveitsin Sandra Bruggerin tuomariäänin 3-0. Voitto toi Potkoselle samalla olympiapaikan Rio de Janeiron kisoihin.

Suomalaisnyrkkeilijöitä ei ole nähty olympialaisissa Sydneyn vuoden 2000 kisojen jälkeen.

Aiemmin tänään Suomen Elina Gustafsson varmisti MM-mitalin 69 kilon sarjassa. Gustafsson kukisti 69 kiloisten puolivälieräottelussa Venäjän Saadat Abdulajevan tuomariäänin 2-1.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuoden 2014 MM-kilpailujen hopeanainen Abdulajeva joutui taipumaan ensimmäisiä arvokilpailujaan ottelevalle Gustafssonille erittäin tasaisessa ottelussa. Yksi tuomareista sai Gustafssonin voittajaksi, toinen venäläisen ja kolmannen pisteet olivat neljän erän jälkeen tasan.

Tasapisteisiin päätynyt tuomari arvosti Gustafssonin hyvää loppukiriä ja äänesti hänet voittajaksi. Välieriin pääsy tarkoittaa sitä, että Gustafsson on vähintään MM-pronssilla. Olympiapaikkaa ei hänen painoluokassaan ole Astanassa jaossa.

- Hieno suoritus Elinalta alusta loppuun. Hän oli venäläistä nopeampi ja sai selkeitä osumia perille. Toisessa erässä Elinan nyrkkeily oli mennä sähläykseksi ja hän hävisi sen. Kolmannessa erässä hän sai homman kasaan ja ansaitsi voittonsa, valmentaja Maarit Teuronen kertoi tiedotteessa.

Gustafsson kohtaa torstaina välierissä kiinalaisen Aasian mestarin Hong Gunin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa