Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Urheilu

Tampa Bayn ja Pittsburghin taisto jatkuu

  • STT
Pittsburghin Olli Määtälle merkittiin syöttöpiste joukkueensa neljännestä maalista. LEHTIKUVA / AFP Pittsburghin Olli Määtälle merkittiin syöttöpiste joukkueensa neljännestä maalista. LEHTIKUVA / AFP
Pittsburghin tähtipelaajat Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja Kris Letang huolehtivat Penguinsin NHL-jääkiekkoliigan välieräsarjan seitsemänteen otteluun tiistaina Tampassa. Pittsburgh tasoitti ottelusarjan voitot 3-3:een 5-2-voitolla. Voittomaalin teki Crosby.

Crosby ja Malkin alustivat ylivoimalla Phil Kesselin 1-0-avausmaalin, Letang vei toisessa erässä vieraat kahden maalin johtoon, ja Crosby iski taululle 3-0-lukemat toisen erän alussa ennen Tampan takaa-ajoa.

Päätöserässä Tampa törmäsi Pittsburghin 21-vuotiaaseen maalivahtiin Matt Murrayhin, joka on kaapannut pudotuspeleissä torjuntavastuun Marc-Andre Fleurylta. Murray torjui tiistaina 27 laukausta ja niistä peräti 17 kolmannessa erässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Brian Boyle onnistui tekemään kolmannessa erässä Tampalle kaksi kavennusmaalia, mutta ne eivät vaikuttaneet Murrayn peliin.

- Mattiin ei vaikuta mikään. Jos tulee maali, hän vain jatkaa taistelua entiseen tapaansa, Pittsburghin valmentaja Mike Sullivan kiitteli NHL:n nettisivuilla.

- Yleensä sen oppii vasta vuosien kokemuksella. Noin nuorella tuo ominaisuus on aika vaikuttava.

Crosby kiihdytti komeasti karkuun

Myös Crosbyn voittomaali oli ihmeellinen. Patric Hörnqvist karvasi kiekon Crosbylle, joka säntäsi kolmen Tampan pelaajan keskeltä läpiajoon ja ampui kiekon napakasti ohi Andrei Vasilevskin.

- Huomasin aukon puolustajien välissä heti, kun käännyin keskialueella kiekon kanssa ympäri. Kaista oli auki ja onnistuin iskemään siihen, Crosby kertoi karkumatkastaan ja kiitteli vuolaasti Hörnqvistin esityötä.

- Upeaa työtä Patricilta.

Maali oli Crosbyn kolmas voittomaali ja kaikkiaan kuudes osuma kevään pudotuspeleissä. Pudotuspelien 15 pisteen saalillaan hän on tilastoissa kahdeksantena.

Ottelun luonnetta kuvaa hyvin laukaisutilasto. Pittsburgh voitti laukaukset kahdessa ensi erässä 28-13, Tampa päätöserässä 19-8. Eli Pittsburgh varmisti voiton lopulta puolustamalla, ja sen se toteutti erinomaisella pelikurilla.

Malkinin ensi erän kaksiminuuttinen oli joukkueen ainoa rangaistus.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa