Lauantai, 27.2.2021 
Torsti
Urheilu

Kommentti: Rahat on saatava kentälle

  • Jarmo Sieviläinen
Mira Potkosen pronssi jäi suomalaisten ainoaksi mitaliksi koko olympialaisista. Mira Potkosen pronssi jäi suomalaisten ainoaksi mitaliksi koko olympialaisista.

Yksi pronssi on olympialaisista surkea saalis jopa Suomen kokoiselle pienelle maalle.

Omat odotukseni olivat 2–3 mitalissa, joten eihän tämä mikään jättiyllätys ollut. Todellisia mitalikandidaatteja oli vain muutama.

Isompi mitalisaalis vaatisi kymmenkunta mitaliehdokasta.

Suomi ei enää menesty isoissa yksilölajeissa, ja taustalla on varmasti monta syytä muuttuneesta yhteiskunnasta lähtien. Huippu-urheilu vaatii isoja panostuksia sekä yksilöltä että systeemiltä.

Suomessa on haettu huippu-urheilun muutosta. Onko se kesken ja tulokset näkyvät myöhemmin, vai ollaanko edes oikeassa suunnassa? Ainakin visio olla paras Pohjoismaa vuonna 2020 on täysin utopistinen olympialaisten perusteella.

Suomen olympiajoukkueenkin mukana oli valmentajia, jotka tekevät valmennustyötä talkoilla ja uhraten omat lomansa ja rahansa.

Myös monet lupaavat suomalaisurheilijat joutuvat laittamaan omat tai vanhempiensa rahat urheilu-uraansa. Huippu-urheiluun joudutaan siis tähtäämään amatööripohjalta.

Näiden kentällä olevien resurssiongelmien keskellä on tuntunut ihmeelliseltä kuulla Suomen olympiakomitean toiminnasta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö perii takaisin tukirahoja, joita on käytetty muun muassa OK:n henkilöstön isoihin palkkoihin, kuohuviini-iltamiin ja tyhjiksi jääneisiin hotellihuoneisiin.

Menestystä ajatellen tuntuu, että ainakin osa rahoista pyörii edelleen ihan väärissä paikoissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi