Maanantai, 18.1.2021 
Laura
Urheilu

Flowers saapui kaupunkiin - muiden jenkkien tulo viivästyi

  • Karjalainen
  • Maija Yrjölä
Vesa Mäkäläinen ja Jonte Flowers ovat aloittaneet harjoittelun Katajan riveissä. Vesa Mäkäläinen ja Jonte Flowers ovat aloittaneet harjoittelun Katajan riveissä.

Katajan ensimmäinen amerikkalaisvahvistus Jonte Flowers saapui tiistaina Joensuuhun. Minneapolisista lähtenyt Flowers oli väsynyt 13 tunnin lentojen päätteeksi, mutta osallistui heti illalla reippaasti Katajan harjoituksiin Joensuun urheilutalossa.

Ruotsissa ja Ranskassa pelannut Flowers on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

-  Osaan sanoa suomeksi vain "moro". Se luki usein minulle tulleissa sähköposteissa, 27-vuotias laituri naureskeli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nähtäväksi jää, puhkeaako Flowers kukkaan Katajassa.

-  Näissä treeneissä pyrin lähinnä pysymään hereillä. Olen ollut terveenä ja hyvässä kunnossa. Teen parhaani, ja toivottavasti voitamme mestaruuden kauden päätteeksi, Flowers lateli tuttuja fraaseja.

-  Se, että Katajalta puuttuu mestaruus, luo vain hyvän painetilan.

Flowersilla on Yhdysvalloissa vaimo ja 16 kuukauden ikäinen tytär. He tulevat vierailemaan Joensuussa talvella joidenkin viikkojen ajaksi.

-  Urallani pyrin nauttimaan pelaamisesta. Koripallo vie minut erilaisiin paikkoihin ja olen onnellinen näistä kokemuksista, Flowers kuvaili.

Katajan uusista jenkeistä sentteri Jerald Fields saapuu Joensuuhun näillä näkymin tulevana lauantaina. Fieldsin piti tulla jo tiistaina, mutta hurrikaanit ovat peruneet lentoja ja mies on vielä Floridassa.

Kolmas uusi amerikkalaisvahvistus Loren Stokes hakee uutta passia ja myös hänen tulonsa Joensuuhun on viivästynyt. Katajan toiveissa on, että takamies saapuisi Suomeen ensi viikolla.

Uutena kasvona Katajan harjoituksissa nähtiin tiistaina myös maajoukkuepelaaja Vesa Mäkäläinen. Mäkäläinen loukkasi polvensa EM-karsintojen avausottelussa Albaniaa vastaan 17. elokuuta. Hän on ollut sen jälkeen sivussa voitosta voittoon kulkeneesta maajoukkueesta.

-  Polvessa ei ole mitään vakavampaa, lähinnä luumustelma. Albanian pelaaja törmäsi minuun, ja jalkani taittui yli tehden todella kipeää. Pahemminkin olisi voinut käydä, joten minulla oli onnea matkassa, Mäkäläinen kuvailee.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa tulevana sunnuntaina Albanian vieraissa.

-  En tiedä, olenko siellä mukana. Katsomme keskiviikkona jalan tilannetta Helsingissä fysioterapeutin kanssa. Päivä kerrallaan tässä mennään. Tällainen vamma voi vaivata kaksi viikkoa tai kaksi kuukautta, Mäkäläinen tiesi.

Mäkäläinen muutti Joensuuhun elokuun alussa yhdessä puolisonsa, koripalloilija Tiia Hietasen kanssa.

Katajan tiistain harjoituksissa ehti vierailla myös päävalmentaja Jukka Toijala, jonka aika kuluu tällä hetkellä hyvin pitkälti maajoukkueen apuvalmentajan roolissa.

-  Lähdin tänään Sveitsistä. Ehdin olla Joensuussa 30 tuntia, kunnes lähden taas maajoukkueen matkaan, Toijala selvitti.

Suomi pyrkii voittamaan karsintalohkonsa, jotta se saisi helpommat vastustajat EM-turnauksen lohkoonsa.

-  Tarvitsemme vielä pari voittoa EM-kisapaikkaan. Meillä on ollut pitkään sama runko kasassa. Nuoret avainpelaajamme ovat kehittyneet rooleissaan, ja joukkueen itseluottamus on noussut koko ajan, Toijala perkasi hyvän menestyksen syitä.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi