Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Urheilu

Selänne: Perusteellinen valmistautuminen Suomen vahvuus

  • STT
Selänteen mukaan joukkue on saanut valmistautua World cupiin ilman suurempia terveyshuolia. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Selänteen mukaan joukkue on saanut valmistautua World cupiin ilman suurempia terveyshuolia. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Erityisen huolellinen ja tarkka valmistautuminen antaa Leijonille edun jääkiekon World Cupissa. Näin uskoo joukkueen neuvonantaja Teemu Selänne.

- Pojat ovat pitkään jäällä yhdessä ja tuntevat entuudestaan toisensa. Tällaiset ovat kovia juttuja World cupin kaltaisessa tapahtumassa, Selänne sanoo.

- Huolellinen ja onnistunut valmistautuminen on tärkeää siinäkin mielessä, että tarvitsemme hyvän alun turnaukselle heti ensimmäisestä pelistä lähtien, jotta homma lähtee rullamaan, Selänne jatkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Neuvonantaja Selänne mainitsee myös, että joukkue on saanut valmistautua World cupiin ilman suurempia terveyshuolia.

- Joukkue on terve ja minusta täydessä iskussa muutenkin. Kaikki on omissa käsissä, entinen maaliruisku toteaa.

World cup alkaa Kanadan Torontossa 17. syyskuuta. Tätä ennen pelataan turnauksen esiotteluita. Leijonien ensimmäinen yhteinen jääharjoitus oli maanantaina.

Ovetshkin kipparoi Venäjää

Hyökkääjätähti Aleksander Ovetshkin toimii Venäjän kapteenina jääkiekon World Cupissa.

Syyskuun puolivälin jälkeen 31 vuotta täyttävä Ovetshkin on Washington Capitalsissa voittanut NHL:n runkosarjan maalikuninkuuden kuusi kertaa. Venäjän maajoukkueessa hän on voittanut maailmanmestaruuden kolmesti.

Venäjä pelaa World Cupissa B-lohkossa yhdessä Suomen, Ruotsin ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueen kanssa.

Myös Euroopan yhdistetty joukkue julkisti keskiviikkona kapteeninsa, joka on slovenialaishyökkääjä Anze Kopitar. 29-vuotias Kopitar on pelannut NHL:ssä kaudesta 2006-07 ja voittanut Los Angeles Kingsissä Stanley cupin vuosina 2012 ja 2014.

Euroopan yhdistetty joukkue pelaa World Cupin A-lohkossa yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen ja Tshekin kanssa.

Muista turnausjoukkueista Suomi on valinnut kapteenikseen Mikko Koivun, Ruotsi Henrik Sedinin ja edellisen World Cupin 12 vuotta sitten voittanut Kanada Sidney Crosbyn.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa