Sunnuntai, 20.10.2019 
Kasperi, Kauno
Pesäpallo

Kuvagalleria: JoMa tarvitsi supervuoron - tarrasi kiinni pronssiin

  • Karjalainen
  • Samuli Kuittinen
Aleksi Rautiainen oli hyvä ulkona ja sisällä. Aleksi Rautiainen oli hyvä ulkona ja sisällä.

Joensuun Maila voitti ensimmäisen pronssiottelun Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Vasta supervuorossa revähtäneet numerot olivat 2–1 (2–1, 2–3, 5–0) torstai-iltana Joensuun Mehtimäellä.

Avausjaksolla JoMa ratkaisi voiton kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Ensin Juha Niemi löi Henri Litmasen kotiin ja Tuomas Jussila ratkaisi jaksovoiton kotiutettuaan Mika Väisäsen.

Toisen jakson alussa JoMa iski heti. Jälleen Niemi löi ja Litmanen toi (1–0). Heti perään nuori mies Samu-Kalle Varonen saatteli Tommi Päivisen kotipesään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Isäntien vahva alku ei kuitenkaan riittänyt. Matti Latvala kavensi kolmannessa vuoroparissa ja viimeisellä tasoittavalla KPL loi tilanteita toisensa perään.

Pitkittyneestä ajolähdöstä löi ensin Ossi Meriläinen tasoituksen ja sen jälkeen Joni Rytkönen jakson voittojuoksun.

Supervuorossa illan jo hämärtyessä sisuuntunut isäntäjoukkue ei jättänyt viidellä juoksullaan mitään epäselväksi. Aleksi Rautiainen kotiutti Tuomas Jussilan ja Timo Kallion, Juha Niemi Varosen, Henri Litmanen Konsta Piirosen ja hyvässä lyöntivireessä ollut lukkari Mika Väisänen Jonne Kemppaisen.

JoMan kärki oli yllättävän epätasainen. Timo Kallio eteni kentälle 88-prosenttisesti (7/8), mutta häntä seuraavien Jussilan ja Lauri Kivisen tehot jäivät kehnoiksi.

Juha Niemen kolme ja Aleksi Rautiaisen kaksi kotiutusta osoittautuivat arvokkaiksi. Henri Litmasen saldo oli yksi lyöty ja kaksi tuotua.

Superpesiksen SM-pronssien voittamiseen tarvitaan kaksi otteluvoittoa. Sarja jatkuu lauantaina Kouvolassa. Jos voitot ovat sen jälkeen tasan 1–1, pelataan ratkaiseva peli Joensuussa sunnuntaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa