Tulosta tämä sivu
Urheilu

Serena Williams putosi US Openista ja naistenniksen kärkipaikalta

Tshekin Karolina Pliskova ei ollut uskoa itsekään, että hän pudotti Serena Williamsin Yhdysvaltain avoimesta tennisturnauksesta. LEHTIKUVA/AFP Tshekin Karolina Pliskova ei ollut uskoa itsekään, että hän pudotti Serena Williamsin Yhdysvaltain avoimesta tennisturnauksesta. LEHTIKUVA/AFP
Serena Williamsin ennätysunelma särkyi tenniksen Yhdysvaltain avointen naisten kaksinpelin välierissä. Williams tavoitteli New Yorkissa jo uransa 23. grand slam -voittoa, mutta yhdysvaltalainen hävisi välieränsä kymmenenneksi sijoitetulle Tshekin Karolina Pliskovalle 2-6, 6-7 (5-7).

Williams jakaa tällä hetkellä grand slam -tittelien määrässä ykköspaikkaa Saksan Steffi Grafin kanssa.

- Karolina pelasi mahtavasti tänään. Jos hän olisi pelannut vähänkin huonommin, minulla olisi ollut mahdollisuus voittoon, Williams pohti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

24-vuotias Pliskova pelasi itsensä grand slam -turnauksen finaaliin ensimmäistä kertaa. Matkalla loppuotteluun Pliskova ehti kukistaa myös Serena Williamsin siskon Venus Williamsin.

- Tiedän, että minulla on mahdollisuus voittaa kenet tahansa, jos pelaan omaa peliäni, Pliskova sanoi.

Kerber nousee maailmanlistan ykköseksi

Williams joutuu tappion myötä luopumaan myös maailmanlistan ykköspaikasta. Paikasta, jossa hän on viihtynyt 186 viikkoa. Ykköseksi nousee Saksan Angelique Kerber, joka kaatoi toisessa välierässä Tanskan Caroline Wozniackin 6-4, 6-3.

Kerberin ohella saksalaisnaisista vain Graf on ollut historian saatossa rankinglistan piikkipaikalla.

- On uskomatonta olla finaalissa ja maailman ykköspelaaja. Mahtava päivä, Kerber hehkutti.

Kerber johtaa Pliskovaa vastaan keskinäisissä otteluissa voitoin 4-3, mutta elokuussa Cincinnatissa Pliskova kaatoi Kerberin finaalissa.

28-vuotias Kerber on erikoistunut menestymään tänä vuonna isoissa turnauksissa. Kerber on ollut finaalissa Yhdysvaltain avointen lisäksi myös Australian avoimissa, Wimbledonissa sekä Rion olympialaisissa.

Kerber on pystynyt voittamaan näistä finaaleista Australian avoimet vuoden alussa. Tuolloin hän kaatoi finaalissa Serena Williamsin. Wimbledonissa osat vaihtuivat ja Kerber joutui taipumaan yhdysvaltalaiselle.

Riossa puolestaan Kerberin kukisti Puerto Ricon yllättäjä Monica Puig.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi