Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Urheilu

Urheilulehti: Risto Nieminen jättää Olympiakomitean

  • STT
Risto Nieminen on johtanut Suomen Olympiakomiteaa vuodesta 2012. Kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen Risto Nieminen on johtanut Suomen Olympiakomiteaa vuodesta 2012. Kuva: Lehtikuva/Martti Kainulainen
Urheilulehden mukaan Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen ei asetu ehdolle jatkokaudelle. Niemisen nelivuotinen kausi puheenjohtajana päättyy marraskuussa.

Olympiakomitea valitsee puheenjohtajansa 25. marraskuuta pidettävässä syyskokouksessa. Puheenjohtajan sekä olympiakomitean hallituksen valintaa uudelle nelivuotiskaudelle valmistelee ehdollepanotoimikunta, jonka puheenjohtaja Kalervo Kummola ei myöntänyt eikä kieltänyt tietoa Niemisen aikeista.

- Olemme keskustelleet, ja hän (Nieminen) on luvannut ilmoittaa asiasta tällä viikolla, Kummola kertoi STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ehdollepanotoimikunta joka tapauksessa ehdottaa, oli kyseessä uusi tai vanha puheenjohtaja, Kummola täydensi.

STT ei ole tavoittanut Niemistä kommentoimaan asiaa.

Nieminen, 65, nousi Olympiakomitean puheenjohtajaksi marraskuussa 2012. Hän kukisti puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaansa, Olympiakomitean nykyisen varapuheenjohtajan Jukka Rauhalan ja Olympiakomitean edellisen puheenjohtajan Roger Talermon. Ennen Olympiakomitean puheenjohtajuutta Nieminen työskenteli Veikkauksen toimitusjohtajana vuodet 2001-12.

Nieminen on myös valtakunnallisen liikunta- ja urheilujärjestö Valon puheenjohtaja. Jo pitkään kiinni toisissaan olleet Valo ja Olympiakomitea yhdistyvät ensi vuoden alussa. Järjestölle luodaan uusi nimi, brändi ja ilme tämän vuoden syksyllä.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK nimitti helmikuussa Niemisen Pekingin talviolympialaisten 2022 koordinaatiokomission jäseneksi. Komissiossa on 15 jäsentä, ja se toimii yhteistyössä Pekingin olympialaisten paikallisten järjestäjien kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa