Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Koripallo

Katajan yhtenäisyys vielä arvoitus - kausi alkaa tänään ruotsalaisia vastaan

  • Heikki Arppi
Päävalmentaja Greg Gibson ja Teemu Rannikko ovat valmiin tiistain koitokseen. Päävalmentaja Greg Gibson ja Teemu Rannikko ovat valmiin tiistain koitokseen.

Tänään tiistaina pelataan Joensuun areenassa syksyn ensimmäinen virallinen koripallo-ottelu. Panosta on heti enemmän kuin kylliksi.

Kataja kirjauttaa tiistaina kotimaista koripallohistoriaa, kun se osallistuu ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Mestarien liigaan. Vastustaja nopeaan tahtiin pelattavassa karsinnassa on ruotsalainen Södertälje Kings, joka toimii vuorostaan isäntänä jo torstaina.

Paikka lohkovaiheeseen aukeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Kynnysbonus on 100 000 euroa.

– Ei tämä ole meille kohtalon kysymys, mutta toki tuokin raha helpottaisi europelien kustannusrakennetta, vakuuttaa vahva taustahahmo Jarkko Miinin.

Helppoa karsinnassa ei tule olemaan, sillä Kataja vasta etsii yhtenäistä ilmettä. Viimeiset kaksi ulkomaalaista saapuivat Joensuuhun vasta perjantaina eikä yhden yhteisharjoituksen perusteella särötöntä säveltä voi löytyä.

– Jokaisessa menestyvässä joukkueessa on johtava pelaaja. Meillä hän on Teemu Rannikko, myöntää Katajan uusi päävalmentaja Greg Gibson.

– Menee aikansa ja tarvitaan valtavasti toistoja, ennen kuin ymmärrämme toisiamme. Pelini perustuu paljolti kanssakäymiseen pitkien senttereiden kanssa. Heidän pitää ymmärtää, mistä pallo kulloinkin heille tulee. Pidän myös siitä, että laitahyökkääjät leikkaavat korille ja käyttävät takaoviani hyväkseen, Rannikko miettii.

206-senttinen Joey King, Byron Wesley (196) ja Daniel Mullings (188) liittyivät tiimiin jo aiemmin, ”Missouri-men” Nino Johnson (206) ja Jarekious Bradley (196) vasta nyt.

Kaikilla muilla paitsi kanadalaisella Mullingsilla on menossa myös koeaika. Vesa Mäkäläinen ja Ilari Seppälä vahvistivat puolestaan kotimaan osastoa.

– Vaikka yhteisiä kuvioita ei paljon olekaan harjoiteltu, on meillä hyvä joukkue kasassa. Tiistain peli voi olla vielä tarkkailua ja omaan pelaamiseen keskittymistä, sanoo terveenä harjoitellut ja akkujaan täyteen ladannut Rannikko.

Katajan avausviisikko tulee olemaan Rannikko, Mullings, Wesley, Mäkäläinen ja King.

Södertälje kävi pelaamassa kolmen tappiopelin turneen Puolassa, mutta voitti sitten murskaluvuin Uppsalan.

Paras pistemies harjoituspeleissä on ollut kaksimetrinen Tylor Ongwae, jolta Cameron Rundlesin ja Delvon Johnsonin ohella odotetaan tänäänkin paljon. Sen sijaan tärkeä osanen joukkueessa, Dino Pita, lähti juuri ennen Joensuun-peliä Belgian liigaan.

Vuodesta 1972 yhtäjaksoisesti Ruotsin pääsarjaa pelannut Södertälje on maan 11-kertainen mestari. Kansainvälisillä kentillä Kings on ollut 16 kertaa. Parhaaseen saavutukseensa se ylsi heti ensiyrittämällä 1977-78, jolloin Euroopan cupvoittajien cupissa irtosi paikka kahdeksan parhaan joukkoon.

Katajan ja Södertäljen otteluparin häviäjä on oikeutettu paikkaan aiemmilta kausilta tutussa FIBA Europe Cupissa eli kansainvälisiä pelejä tullaan näkemään Joensuussa varmuudella myös tiistai-illan jälkeen.

Ottelu alkaa tänään kello 18.30 Joensuun areenassa.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa