Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Urheilu

Uutuuskirja: Aino-Kaisa Saarinen vaati Magnar Dalenia ulos maajoukkueesta

  • STT
Huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen moitti uutsuuskirjassaan myös kilpasiskoaan Virpi Kuitusta (nyk. Sarasvuo) . Kuvassa myös Tahto-kirjan kirjoittanut urheilujournalisti Pekka Holopainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen moitti uutsuuskirjassaan myös kilpasiskoaan Virpi Kuitusta (nyk. Sarasvuo) . Kuvassa myös Tahto-kirjan kirjoittanut urheilujournalisti Pekka Holopainen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen kertoo tänään ilmestyneessä elämäkerrassaan Tahto, kuinka hän halusi norjalaisen Magnar Dalenin pois Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajan paikalta.

- Sinun on aika lähteä, Saarinen kertoo sanoneensa Dalenille maaliskuussa 2011 kuopiolaisen hotellin kabinetissa.

Urheilutoimittaja Pekka Holopaisen kirjoittamassa ja Teoksen kustantamassa kirjassa Saarinen kehuu Dalenin laajaa suhdeverkostoa ja kykyä luoda joukkueelle resursseja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saarinen kuitenkin väittää, että maajoukkuetoiminnasta oli loppunut valmentaminen lähes kokonaan. Hiihtäjän turhautuminen purkautui yllä mainittuun kommenttiin.

Saarisen mielestä hänen asemansa muuttui lähtövaatimuksen jälkeen Dalenin silmissä "sillä punaisella sekunnilla joukkueen passatusta tähtihiihtäjästä viholliseksi".

- En koe, että olisin kohdellut häntä epäoikeudenmukaisesti. Hän ehkä näki, että pitäisi saada minulta ekstraa, vaikkei hän ollut samassa kunnossa kuin aiemmin, Dalen puolestaan kommentoi kirjassa Saarista.

Dalen valmensi Suomen hiihtomaajoukkuetta 2006-2014.

Saarinen kertoo kireistä väleistään myös muun muassa ex-tähtihiihtäjä Virpi Kuitusen (nykyinen Sarasvuo) kanssa.

Saarisen mukaan suomalaisen naishiihdon pitkäaikaisen tähtikaksikon välit olivat hyvin viileät, mutta keskinäinen kilpailu auttoi häntä samalla entistä parempiin suorituksiin.

- Esikuvani, latistajani, ystäväni, johtajani, kollegani, mörköni, unettomien öitteni alkulähde, urani ja mitalieni mahdollistaja. Kaikki tämä yhdessä paketissa, Saarinen kuvailee viitaten Sarasvuohon.

Myös Sarasvuo pääsee kommentoimaan kirjassa "Aikkua" eli Saarista.

- Aikun asioista tekemät tulkinnat ja niille antamat lisämerkitykset saivat joskus leuan loksahtamaan. Useimmat eivät uskaltaneet sanoa hänelle siitä. Se käsittämätön tahto saa joskus asioiden mittasuhteet hämärtymään.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa