Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Urheilu

Potkut saanut Englannin päävalmentaja tunnusti harkintakykynsä pettäneen

  • STT-AFP
Sam Allardyce sai potkut vain yhden ottelun jälkeen, kun hän erehtyi suunnittelemaan sääntöjen vastaisesti pelaajasiirtoja liikemiehiksi tekeytyneiden Telegraphin toimittajien kanssa. LEHTIKUVA/AFP Sam Allardyce sai potkut vain yhden ottelun jälkeen, kun hän erehtyi suunnittelemaan sääntöjen vastaisesti pelaajasiirtoja liikemiehiksi tekeytyneiden Telegraphin toimittajien kanssa. LEHTIKUVA/AFP
Englannin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan pallilta äkäisen lähdön saanut Sam Allardyce myöntää, että hänen harkintakykynsä on pettänyt. Allardyce sai potkut vain yhden ottelun jälkeen, kun hän erehtyi suunnittelemaan sääntöjen vastaisesti pelaajasiirtoja liikemiehiksi tekeytyneiden Telegraphin toimittajien kanssa.

Allardyce, 61, valmensi maajoukkuetta 3,5 miljoonan euron vuosipalkalla, mutta ainoiksi saavutuksiksi jäivät 1-0-voitto Slovakiasta ja lihavat lehtiotsikot.

- Tässä tapauksessa ansan asettaneet ottivat voiton ja minun täytyy hyväksyä se, median Boltonin-kotinsa edustalla kohdannut Allardyce kommentoi äkkilähtöään keskiviikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Allardyce kertoi, että hänen oli vain tarkoitus auttaa pitkäaikaista kumppaniaan ahdingosta.

- Jälkeenpäin ajateltuna toimin tyhmästi. Haluan silti kaikkien tietävän, että tarkoitukseni oli vain auttaa ihmistä, jonka olen tuntenut 30 vuotta.

Apua kaivanneella tuttavallaan Allardyce tarkoitti jalkapalloagentti Scott McGarveya.

Anteeksipyyntö ei pelastanut työpaikkaa

Allardycea on epäilty sääntörikkomuksista aiemminkin, mutta todisteet eivät riittäneet tuomioon edellisen kohun yhteydessä kymmenen vuotta sitten.

Allardyce ei kuitenkaan itse näe toimiaan kovin synkässä valossa.

- Valitettavasti harkintakykyni petti ja joudun vastaamaan seurauksista, Allardyce luonnehti nykyistä tapausta.

Allardyce esitti anteeksipyynnön Englannin jalkapalloliitolle. Sen suurempia tunnustuksia hän ei tehnyt.

- Pyydän anteeksi asianosaisilta. Kyse on luottamuksellisista asioista, enkä voi sanoa enempää enkä vastata kysymyksiin.

Lopuksi Allardyce toivotti onnea 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajalle Gareth Southgatelle, joka ottaa vastuun miesten maajoukkueen neljästä seuraavasta ottelusta.

- Toivon maajoukkueelle ja Garethille kaikkea hyvää.

Allardyce opasti liikemiehiksi luulemiaan toimittajia siirtosääntöjen kiertämisestä. Hän oli valmis jatkamaan mielikuvitusyhtiön neuvonantajana satojentuhansien korvauksesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa