Tulosta tämä sivu
Koripallo

Johnell Smith Katajan pelintekijäksi - Stokesin sopimus purettiin

Lauantaina Suomeen saapunut Jerald Fields on jo liittynyt Katajan miehistöön. Lauantaina Suomeen saapunut Jerald Fields on jo liittynyt Katajan miehistöön.

Joensuun Kataja joutui kesken harjoituskauden pikavauhtia siirtomarkkinoille, kun joukkueen pelintekijäksi heinäkuussa kiinnitetty 28-vuotias amerikkalainen, Loren Stokes, ei saapunut maahan sovitusti.

Korvaajaksi löytyi viime keväänä Ruotsin pääsarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu kokenut 32-vuotias Johnell Smith. Kahden Ruotsin- ja kahden Tanskan-kauden lisäksi 185-senttisellä jenkkitakamiehellä on pelikokemusta neljän kauden verran Etelä-Amerikan Venezuelasta. Hänen uransa parhaimmiksi saavutuksiksi luetaan kaksi liigamestaruutta sekä tukku kunniamainintoja ja tilastokuninkuuksia.

Katajan saamien tietojen mukaan Loren Stokesia viivästyttivät passiongelmat yhdysvaltalaisviranomaisten kanssa. Kun asian etenemisestä ei oltu tarpeeksi varmoja, oli seuran pakko purkaa sopimus ja kääntää katseet vapaiden pelaajien markkinoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Emme yksinkertaisesti voineet enää odottaa, päävalmentaja Jukka Toijala toteaa.

Johnell Smith saapuu kaupunkiin maanantaina, mikä tarkoittaa, että koko amerikkalaisvahvistuskolmikko Smith, Jonte Flowers ja Jerald Fields on joukkueen harjoitusvahvuudessa. Fields joutui siirtämään alkuperäistä matkustusajankohtaansa Isaac-hirmumyrskyn vuoksi, mutta pääsi Suomeen lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa