Jokipojat hävisi sarja-avauksensa

Kuva: Maija Yrjölä

Karjalainen

Jääkiekon Mestis käynnistyi keskiviikkona yllätystuloksella. Sarjan kärkipäähän povattu Jokipojat joutui nöyrtymään etukäteen heikommaksi arvioidulle Savonlinnan Pallokerholle. Loukkaantumisten riepottelema Jokipojat taipui Mehtimäen jäähallissa maalein 3-4 (1-1, 1-0, 1-3).
Kotijoukkue siirtyi avauserässä johtoon Roope Rannan maalilla. Syöttöpinnat saivat Juuso Kaijomaa ja Jani Oinonen. SaPKo tuli tasoihin erän lopussa pelatessaan kahden miehen ylivoimalla.
Toisen erän ainoan maalin viimeisteli Jokipoikien oma kasvatti Jesse Paukku. Osuma syntyi ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana. Syöttäjinä Märtins Jakovlevs ja Joona Karevaara.
Päätöserän alkuun vieraat tasoittivat pelin, mutta Jokipojat ei tästä hätkähtänyt. Kakkoskentän latvialaissentteri Vitaljis Pavlos vei isännät jälleen johtoon. Tähän maaliin syöttäjät olivat Paukku ja Karevaara.
Sitkeät vieraat jatkoivat taisteluaan ja pian peli oli jälleen tasan 3-3. Voittomaalin SaPKo viimeisteli viitisen minuuttia ennen päätössummeria.
Jokipojat pääsi lopussa vielä ylivoimalle, mutta valitettavasti tasoitusmaali jäi tekemättä.
Joensuulaisten maalissa Antti Rautiolalle kertyi 36 torjuntaa. Vastustajan veskari Niko Kaulio selvisi 16 torjunnalla.
Kauden avausottelu houkutteli Mehtimäen jäähalliin 1 702 katsojaa.