Torstai, 29.10.2020 
Alfred, Urmas
Suunnistus

Maailmanmestari Kalevan Rastiin

  • Heikki Arppi
  • Lari Lievonen

Joensuulainen Kalevan Rasti vahvistuu ensi vuodeksi kolmella urheilijalla. Markus Räsänen sekä aviopari Graham Gristwood ja Fanni Gyurkó vaihtavat punamustiin.

Graham Gristwood on viestin maailmanmestari Ison Britannian joukkueessa vuodelta 2008. 32-vuotiaan britin parhaat MM-sijoitukset matkoittain ovat sprintti 4. (2011), pitkä 9. (2009) ja keskimatka 11. (2011). 2016 hän oli MM-keskimatkalla 19.

EM-kisojen henkilökohtaisilla matkoilla hän on ollut parhaimmillaan kymmenes (sprintti 2010).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen nykyinen seuransa on ruotsalainen IFK Moras OK.

Gristwood meni naimisiin unkarilaisen Fanni Gyurkón kanssa viime vuonna. 29-vuotias Fanni Gristwood on lahjakas juoksija ja pystynyt puolimaratonilla usein 1.15-1.18 aikoihin. Viime vuonna hän juoksi Lontoossa täysmaratonin 2.43.09.

Nilsiäläinen Markus Räsänen on 22-vuotias ja edustaa Kuopion Suunnistajia. Hän pääsi otsikoihin lokakuussa ollessaan lähellä voittaa ensimmäisenä savolaisseuraa edustavana suunnistajana miesten SM-mitalin.

Räsänen oli Hämeenkyrössä erikoispitkällä kolmanneksi nopein suomalainen, mutta menetti mitalin sääntörikkeeseen. Hän oli unohtanut rekisteröidä emit-laitteensa Suunnistusliiton tietojärjestelmään.

Räsänen opiskelee Tampereen teknisessä yliopistossa automatiotekniikkaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi