Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

Heikkinen haluaa olla loppunousussa fiksu ja vahva

  • STT
Matti Heikkinen nousi Tour de Ski -kiertueella neljänneksi ennen huomista päätöskilpailua. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Matti Heikkinen nousi Tour de Ski -kiertueella neljänneksi ennen huomista päätöskilpailua. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Matti Heikkisen nousujohteinen Tour de Ski -kiertue sai tänään jatkoa, kun Heikkinen hiihti kolmanneksi Val di Fiemmen 15 kilometrin yhteislähtökisassa. Heikkinen petasi itselleen hyvät asemat kokonaiskilpailussa, sillä hänellä on mahdollisuudet nousta nelossijalta palkintosijalle.

- Huomenna pitää olla fiksu ja vahva, Heikkinen arvioi loppunousun värittämää päätösosuutta.

Suomalaishiihtäjä on yltänyt Tour de Skillä edellisen kerran kolmen parhaan joukkoon tammikuussa 2009. Silloin Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat kaksoisvoiton. Suomen mieshiihtäjien paras Tour-noteeraus on toistaiseksi Sami Jauhojärven seitsemäs sija kaikkien aikojen ensimmäisellä kiertueella vuodenvaihteessa 2006-07.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiertueen johdossa jatkava Venäjän Sergei Ustjugov on päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan kirjoittamaton kortti loppunousussa. Vuosi sitten hän hävisi Norjan Martin Johnsrud Sundbylle 43 sekuntia päätösosuudella, mutta tänä vuonna Ustjugov on paremmassa kunnossa.

Tänään toiseksi hiihtäneellä venäläisellä on minuutin ja 11 sekunnin johto päivän voittajaan Sundbyhyn. Heikkisen ero kärkeen on 2.32.

Tänään Heikkinen antoi kisan loppuvaiheessa näytteen vahvasta kilpailukyvystään, kun hän selvisi Sveitsin Dario Colognan härskistä ladunvaihdosta. Sveitsiläinen ahtautui Heikkisen eteen nousussa, ja jyväskyläläinen joutui kiertämään hänet ulkokautta.

- Jouduin täysin kiihdyttämään uudestaan. Minulla oli hyvä pito suksissa, ja pystyin luottamaan siihen. Taoin käsillä vain niin paljon kuin pystyin, Heikkinen kertasi.

Cologna pyysi häneltä maalissa anteeksi epäurheilijamaisuuttaan. Kaksikko joutuu kinaamaan keskenään myös huomenna, sillä Cologna on kiertueella kolmantena 28 sekuntia Heikkisen edellä.

- Kannattaa muistaa, että Cologna on voittanut Tourin, Heikkinen arvioi hänen nousukykyään.

Colognalla on kolme kokonaisvoittoa kiertueelta. Voittoa puolustaa Sundby.

Suomalaisista Perttu Hyvärinen oli maaliin tultuaan epävarma, kisaako hän enää huomenna. Tänään tuloksena oli 34. sija yli kaksi minuuttia voittajalle jääneenä.

- Nyt on jotain, minkä takia ei kulje. Kahtena päivänä on ollut selittämättömiä katkeamisia, Hyvärinen sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi