Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

KalPan Ilomäki päätti HPK:n hyvän vireen

  • STT
Kuopiolaisten sankariksi nousi Arttu Ilomäki, jonka voitto-osuma syntyi ylivoimalla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Kuopiolaisten sankariksi nousi Arttu Ilomäki, jonka voitto-osuma syntyi ylivoimalla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Kuopiolaisjoukkue KalPa katkaisi Hämeenlinnan Pallokerhon viime aikojen vahvan vireen jääkiekon Liigassa.

KalPa nappasi lauantain kärkiottelussa 2-1-vierasvoiton sarjassa neljäntenä olevasta HPK:sta. KalPa on Liigassa toisena kolmen pisteen päässä sarjakärki Tapparasta.

Hämeenlinnalaisjoukkue oli voittanut neljä edellistä otteluaan, mutta lauantaina se joutui taipumaan niukasti. Yhdestätoista viime pelistään HPK on poistunut jäältä voittajana kahdeksan kertaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös KalPa on ollut hyvässä vireessä, sillä se on voittanut neljä peräkkäistä otteluaan.

Kuopiolaisten sankariksi nousi lauantaina Arttu Ilomäki, jonka tulinen rannelaukaus painui verkon perukoille runsas kolme minuuttia ennen kamppailun loppua. Osuma syntyi ylivoimalla.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun kuopiolaisten Otto Leskinen pääsi laukomaan vapaasti 0-1-osuman.

HPK tuli hieman toisen erän puolivälin jälkeen tasoihin Joni Tuulolan rannelaukauksella.

Vauhdikkaassa ottelussa tunteet kuumenivat muutamaan otteeseen, ja jo avauserässä KalPan Niko Mikkola sai 2+10 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta.

TPS taipui voittolaukauskisassa

Sarjakolmonen TPS taipui kotihallissaan voittolaukauskisassa Rauman Lukolle 2-3.

HPK:n ja KalPan tavoin TPS on ollut hyvässä vireessä, mutta viime päivinä sen kurssi on kääntynyt lievään laskuun. Lukko-tappiota nimittäin edelsi jatkoaikahäviö KalPalle.

Jumbojoukkue Lukko nousi sarjan pohjalla tasapisteisiin SaiPan kanssa, kun Kärpät kuritti lappeenrantalaisryhmää Oulussa maalein 5-2.

Myös KooKoon ja Helsingin IFK:n välisessä pelissä ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskisassa, jossa IFK oli parempi. Ottelu päättyi vieraille lukemin 2-3.

Muissa lauantain otteluissa Ilves hävisi kotonaan Pelicansille 3-4 ja Sport JYPille 2-5. Sportin synkkä kotikausi sai jatkoa, sillä vaasalaiset ovat hävinneet peräti seitsemän peräkkäistä kotiotteluaan.

Sarjakärki Tappara ei pelannut lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi