Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

Pärmäkoski kipusi kakkoseksi Tourin loppunousussa

  • STT
Krista Pärmäkoski teki loistosuorituksen Val di Fiemmessä. Suomalainen on päässyt Tourilla palkintopallille viimeksi vuonna 2009. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Krista Pärmäkoski teki loistosuorituksen Val di Fiemmessä. Suomalainen on päässyt Tourilla palkintopallille viimeksi vuonna 2009. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Krista Pärmäkoski hiihti Tour de Ski -kiertueen loppunousun tänään paremmin kuin koskaan ennen. Pärmäkoski otti kiertueella uransa parhaan sijoituksen, kun hän hiihti Norjan Heidi Wengin takana toiseksi.

Pärmäkoski on aiemmin ollut Tourilla kolmesti neljäs (2012-14), joten kakkossija maistui hänestä erinomaiselta.

- Olen niin monesti tavoitellut podium-sijoitusta, ja nyt olen kakkonen. Suomalaisittain ei olla kovin usein tuolla podiumilla seisty, joten on se hieno asia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Edellisen kerran suomalaishiihtäjä oli kolmen parhaan joukossa kahdeksan vuotta sitten, kun Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen ottivat kaksoisvoiton.

Pärmäkoski nousi Alpe Cermis -laskettelurinteessä toiseksi, kun päätösosuutta oli hiihdetty runsaat 8,1 kilometriä. Pärmäkoski ohitti Ruotsin Stina Nilssonin, joka oli jo pari kilometriä aiemmin taipunut johtoasemasta Wengin edessä.

Pärmäkoski arveli, että tämänvuotinen Tour de Ski sopi hänelle paremmin kuin aiemmat. Seitsemän etapin kiertueella oli vain yksi sprintti, ja kaikki kisat sujuivat tasapainoisen hyvin.

- Toivon kehittyväni myös sprintterinä, jotta voin ensi vuonna tavoitella Tourin voittoa, Pärmäkoski sanoi.

Vuodenvaihteen kiertue oli hänelle kauden kakkostavoite Lahden MM-hiihtojen jälkeen. Pärmäkoski on jo ennen kautta asettanut itselleen henkilökohtaisen mitalin tavoitteen Lahteen. Aiemmissa arvokisoissa hän on yltänyt viestimitaleihin, mutta ei henkilökohtaiseen mitaliin.

- Jos kaikki menee hyvin, tavoitteesta ei tarvitse tinkiä, tyytyväinen valmentaja Matti Haavisto jutteli Alpe Cermisin maalissa.

Pärmäkoski huilaa kotiin palattuaan jonkin aikaa kotimaisemissa. Haaviston mukaan hiihtäjän seuraavat maailmancupin kilpailut ratkeavat kehon kuormitustilan mukaan.

- Tehoharjoituksia ei tarvitse tehdä hetkeen, Haavisto naurahti. Tour de Skissä urheilija sai ulosmitattua tarpeeksi tehoja.

Nilsson oli kiertueen ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg neljäs. Kerttu Niskanen oli kuudes, Anne Kyllönen seitsemäs, Laura Mononen 12:s ja Aino-Kaisa Saarinen 17:s.

Miehet starttaavat yhdeksän kilometrin päätösetapille kello 16.30.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi