Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

Herola parantaa kisa kisalta

  • STT
Ilkka Herola (oik.) hiihti parhaana suomalaisena kahdeksanneksi yhdistetyn maailmancupissa Lahdessa. Leevi Mutru (vas.)  oli kymmenes. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Ilkka Herola (oik.) hiihti parhaana suomalaisena kahdeksanneksi yhdistetyn maailmancupissa Lahdessa. Leevi Mutru (vas.) oli kymmenes. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola taputtelee maailmancupissa sijoituksiaan yhä lähemmäs palkintopallia. Hän on parantanut sijoitustaan kauden jokaisessa kilpailussa ja vahvisti sunnuntaina Lahdessa nousukuntonsa sijoittumalla kahdeksanneksi.

Herola paransi edellispäivän sijoitustaan pykälällä.

- Tämä alkaa olla jo koomista, mutta hyvä suunta, Herola naureskeli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Herola on Lahden MM-kisoissa helmikuun lopulla saksalaisten suosikkien hankala haastaja, jos hän onnistuu edelleen kisa kisalta paremmin.

- Sillä tavalla olen laskenut varman päälle, että ehtii voittaa pari kertaa jo ennen MM-kisoja, Herola virnuili.

Herolan tavoitteet ovat jo palkintopallisijoissa. Lahdessa hän oli silti tyytyväinen sijoituksiinsa, koska suorituksiin jäi edelleen parantamisen varaa.

- Hyvä hyppy on mäessä lähellä, muttei vielä ihan valmis. Onnistuminen on kiinni tosi pienestä hienosäädöstä, kun keskinkertaisella suorituksella onnistuu näinkin hyvin. Ihan hyvillä mielin jatkan tästä kauttani.

Mutru kiri kymmenen joukkoon

Saksalaiset Fabian Riessle, maailmancupia johtava olympiavoittaja Eric Frenzel ja Johannes Rydzek ottivat kilpailussa kolmoisvoiton. Herola jäi voittajasta minuutin.

Leevi Mutru hävisi voittajalle minuutin ja 16 sekuntia ja saavutti uransa parhaan cupsijoituksen, kun hän tuli maaliin sijalla kymmenen.

- Näin pommiviikonloppua en odottanut. On aikamoinen olo, Mutru ihmetteli tunnelmiaan.

Mutru oli lauantaina 13:s, mikä oli siihen saakka hänen ylivoimaisesti paras sijoituksensa cupissa.

- Nämä olivat tosi tärkeitä näyttöjä MM-kisoja varten. Siitä minulla oli tosi kovat paineet, joten nyt voin olla tosi tyytyväinen. Paljon paremmin ei olisi voinut mennä, Mutru totesi.

Lauantain kilpailussa toiseksi sijoittunut Eero Hirvonen oli kolmanneksi parhaana suomalaisena 15:s. Hannu Manninen oli mäkikarsinnassa 52:s ja karsiutui.

Hirvonen hävisi suomalaisille ensi kertaa tällä kaudella.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi