Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

Kaikkensa yrittänyt Heikkinen putosi viidenneksi Tourilla

  • STT
Matti Heikkinen hiihti Tour de Ski -kiertueella viidenneksi ja jäi voittajasta noin puolitoista minuuttia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Matti Heikkinen hiihti Tour de Ski -kiertueella viidenneksi ja jäi voittajasta noin puolitoista minuuttia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Kolmen parhaan joukkoon nouseminen jäi Matti Heikkiseltä haaveeksi maastohiihdon Tour de Ski -kiertueelta. Ranskalainen Maurice Manificat ohitti Heikkisen loppunousussa, ja jyväskyläläinen oli viides.

- Hiihdän podium-paikoista ja voittaakseni, joten siinä mielessä viides sija on pettymys, Heikkinen kertasi Alpe Cermis -rinteessä.

Hän laski kiertueen kuitenkin selvästi plussan puolelle, koska pystyi hiihtämään seitsemän onnistunutta kisaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kolme kertaa taisin olla kolmen parhaan joukossa hiihtosuorituksena. Tämä antaa hyvät eväät kohti Lahtea, Heikkinen sanoi.

Tour de Skin kärkikaksikko pysyi lähtötilanteeseen verrattuna ennallaan, koska Venäjän Sergei Ustjugov piti ykköspaikkansa ja Norjan Martin Johnsrud Sundby kakkossijansa. Heikkinen kinasi lähinnä kolmossijasta.

Heikkisen, Manificat'n ja Kanadan Alex Harveyn letka joutui päätösetapilla lujille, koska tavoitteena oli hiihtää kolmantena lähtenyt Sveitsin Dario Cologna kiinni.

- Oli parempi tehdä rehellinen kartelli Manificat'n kanssa ja tehdä maksimaalisesti työtä. Kaikkemme tehtiin, mutta se ei Colognalle riittänyt.

- Jyrkät pätkät olivat tosi raakoja tänään, Heikkinen sanoi.

Perttu Hyvärinen nousi ensi kertaa urallaan Tourin loppunousun ja päätyi 31. sijalle.

- Napakka nousu se on, mutta ei ihan niin pitkä kuin on peloteltu, Hyvärinen tuumasi.

Kiertueen alussa Hyvärinen hiihti tasolleen, mutta lopussa taso putosi.

- Kun tästä palautellaan ja tehdään hyviä harjoituksia, niin tulee taas hyviä suorituksia, Hyvärinen totesi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi