Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Urheilu

Hakola jätti kaatuilun taakseen ja hiihti SM-kultaa, Kyllönen naisten nopein

  • STT
Ristomatti Hakola katkaisi maastohiihdon SM-kisoissa kaatumisten sarjan, joka on varjostanut häntä alkuvuoden maailmancupeissa. Jämin Jänteen Hakola pysyi miesten sprinttifinaalissa pystyssä ja hiihti SM-kultaa.

–  Toivottavasti se kaatuminen loppui nyt tähän, Hakola tuumasi Keuruulla.

Hakola alkaa olla varma nimi MM-Lahteen, ja hän hioo kisakuntoaan ensi viikosta alkaen Saksan Ruhpoldingissa. Kaikki Lahteen huomenna valittavat sprinttihiihtäjät suuntaavat samoihin maisemiin ja pitävät vielä parin päivän MM-leirin Lahdessa ennen kahden viikon kuluttua Otepäässä hiihdettävää maailmancupia. Virossa on ohjelmassa viimeinen sprinttikisa ennen kauden huipennusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sprintti on Lahden MM-hiihtojen avausmatka 23. helmikuuta. Hakolan lisäksi tämän päivän mitalisteista siihen valittaneen hopeaa hiihtänyt Anssi Pentsinen. Hän arvioi Keuruun parhaaksi anniksi palautumistaan ensimmäisen pudotuserän jälkeen.

–  Pystyin sen jälkeen hiihtämään vielä kaksi hyvää hiihtoa, Pentsinen sanoi.

Ville Nousiaiselle sprintin pronssimitali oli yllätys, ja hän koki päässeensä mitalille onnenkin avulla. Matias Strandvall menetti tasapainonsa finaalissa hiihdettyään Hakolan suksille ja jäi neljänneksi.

Välierässä karsiutunut Martti Jylhä suomi itseään ylimielisestä hiihdosta. Kausi ei ole tuonut odotettua menestystä, vaikka harjoituskausi toi ennätyksiä testeissä ja elimistö on tuntunut hyvältä.

–  Olen viimeiset kaksi kuukautta harjoitellut onnistuneita harjoituksia. Nyt aika-ajossa pystyin hiihtämään riittävän kovaa omalla hyvällä hiihtämisellä. Välierässä hiihdin vain tyhmästi, Jylhä sanoi.

Mestaruus ei kääntänyt Kyllösen päätä MM-sprintin puolelle

Anne Kyllönen sanoo kiitos ei Lahden MM-hiihtojen sprinttikilpailulle. Kajaanilais-lahtelaisen Kyllösen päätä ei kääntänyt edes sprintin vahva Suomen mestaruus Keuruulla.

–  Harjoituskauteen lähtiessä kaikki matkat ovat sellaisia, mitkä kiinnostavat. Mutta kun on nähnyt, ettei sprintti ole terävimmillään, mutta normimatkoilla kulkee, niin ilman muuta painotus on normaalimatkan puolella. Kymppi ja pursuit (yhdistelmäkilpailu) ovat päämatkoja, Kyllönen valotti MM-suunnitelmiaan sprinttimestaruuden ratkettua.

Lahden MM-kisoissa 23. päivän sprinttiavausta seuraa 25. helmikuuta kisattava yhdistelmäkilpailu, ja heti seuraavana päivänä hiihdetään perinteisen hiihtotavan pariviesti. Kyllönen ei sulje pois mahdollisuutta hiihtää kilpaa peräkkäisinä päivinä, mutta päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan samat hiihtäjät eivät kilpaile yhdistelmäkilpailussa ja pariviestissä. Kuormitus on liian suuri.

Keuruulla naisten sprintin mitalitaistelu oli maajoukkuekolmikon Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Laura Mononen välinen. Haastajia heille ei löytynyt.

–  Oma hiihto oli peruspäivä. Välierähiihto oli päivän parasta, Kyllönen sanoi.

Niskanen hävisi Kyllöselle 0,25 sekuntia ja myönsi tappion harmittavan.

–  Lopussa tekniikka hajosi täysin, Niskanen sanoi. Joka tapauksessa vapaan hiihtotavan sujuminen todisti Niskasen vireen olevan menossa parempaan päin.

Mononen jäi loppusuoralle lähdettäessä kärkikaksikon taakse, ja peli oli siinä pelattu.

–  Loppusuora oli turhan lyhyt, Mononen harmitteli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi