Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Urheilu

Kataja ampui Lokit alas Korisliigassa

  • STT
Miesten Korisliigan kärkijoukkue Helsinki Seagulls kärsi perjantaina kauden toistaiseksi suurimman tappionsa, kun Joensuun Kataja haki Helsingistä suurvoiton 91–61 (43–28).

Peli oli Katajalle jo viides yhdentoista päivän aikana, mutta Seagullsille toinen samassa ajassa. Kentällä Kataja oli kuitenkin huomattavasti pirteämpi.

Vasta toisen kerran kotonaan tällä kaudella hävinnyt Seagulls jäi heti altavastaajaksi eikä pystynyt haastamaan hyvävireistä Katajaa missään vaiheessa. Peli ratkesi viimeistään kolmannen jakson lopulla, kun vierasjohto kasvoi peräti 32 pisteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olen ylpeä joukkueesta. Pelkäsin, ettei energiamme riitä, mutta meillä olikin sitä enemmän kuin Seagullsilla. Voitto tuli helpommin kuin odotin, totesi Katajan valmentaja Greg Gibson.

Katajan tehokkaimpia olivat Jarekious Bradley 21:llä ja Daniel Mullings 19 pisteellä. Jason Conley pääsi kauden pienimpiin pisteisiinsä jääneen Seagullsin parhaaksi 12 pisteellä.

Molemmilta joukkueilta puuttui maajoukkuemies, kun Seagulls pelasi ilman Gerald Lee jr:ää ja Katajalta puuttui Teemu Rannikko.

Nokia parempi jatkoajalla

Pirkanmaan paikallispelissä Tampereella paremmuus ratkesi vasta jatkoajalla, kun BC Nokia voitti Pyrinnön 92–89 (74–74, 43–34).

BC Nokian Eldar Skamo venytti kolmosella pelin jatkoajalle, jota nokialaiset johtivat vasta viimeisellä minuutilla.

Niko Mattila ja Isaiah Wilkerson heittivät Nokialle 17 pistettä mieheen. Pyrinnöstä Antero Lehto teki 23 ja J’nathan Bullock 22 pistettä.

KTP haki vasta kauden toisen vierasvoittonsa yllätettyään Lapualla Kobrat 90–81 (42–43).

Peli oli tasalukemissa kaksi minuuttia ennen loppua, mutta KTP vei viimeiset minuutit 13–4.

Sherman Gay teki kotkalaisille 21 ja Antwan Scott 20 pistettä. Jamal Jones heitti Kobrille 26 ja Damon Williams 21 pistettä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi