Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Hiihtolajit

Koukalovalla oli viimein aihetta MM-hymyyn

  • STT / Reima Rautiainen
  • Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Gabriela Koukalovan häikäisevä hymy tunnetaan ampumahiihtopiireissä. Perjantaina Hochfilzenissä tshekki säteili auringon kanssa kilpaa, ja aiheesta.

Koukalova voitti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden, kun hän yhtenä viimeisistä loppupään lähtijöistä sauvoi naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun voittoon.

Hän kukisti niin ikään kummankin ampumapaikan sakotta selvittäneen Saksan Laura Dahlmeierin 4,0 sekunnilla. Koukalova johti Dahlmeieria välillä kymmenellä sekunnilla, mutta ero hupeni pelottavastikin.

– Kun tulin maaliin ja näin tulostaululla neljän sekunnin eron edukseni, luulin että näen unta. Onko tämä tottakaan? Koukalova nauratti mitalistien haastattelussa.

Hänelle oli valikoitunut neljännessä ryhmässä lähtönumero 96, joten kilpailussa säilyi jännitys loppuun saakka.

Siinä missä Suomen joukkue oli valinnut Kaisa Mäkäräiselle ensimmäisen lähtöryhmän, Tshekki lähti kilpailuun tyystin toisenlaisella taktiikalla.

Perjantai-iltapäivällä aurinko lämmitti ja paikoin pehmittikin latua, mutta Koukalovan hiihtovuorolla luisto parani.

– Tuntui, että sukset luistivat kierros kierroksen jälkeen paremmin. Lähtöpaikan valinta oli huoltoryhmältämme viisas veto, Koukalova kiitteli.

Vajaa vuosi sitten tunnelma oli toinen. Hän lähti Oslon MM-kisoihin suurena ennakkosuosikkina, mutta jäi kokonaan ilman mitalia ja pettyi raskaasti. Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto kauden päätteeksi lohdutti hieman.

– Tulin tänne ilman suuria odotuksia, hän väitti Hochfilzenissä.

Hän avioitui viime kesänä Petr Koukalin kanssa. Tyttönimeä Soukalova kantaneesta suositusta tähtiurheilijasta tuli samassa hetkessä Koukalova.

– Yhden kirjaimen ero sukunimessä. Ei liian vaikeaa, Koukalova vitsaili viime joulukuussa Ruotsin Östersundissa voittamansa maailmancupin takaa-ajokilpailun jälkeen.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta