Keskiviikko, 23.9.2020 
Minja, Miisa, Mielikki
Koripallo

Kataja voitti jännitysnäytelmän

  • Karjalainen
  • Raimo Eerola
Daniel Mullings heitti pääsarjan piste-ennätyksensä 32 pistettä. Daniel Mullings heitti pääsarjan piste-ennätyksensä 32 pistettä.
Miesten Korisliigan perjantain ainoassa ottelussa Kotkassa kohtasivat KTP-Basket sekä Joensuun Kataja. Vierasjoukkue on ollut reissussa tiistaista asti ja se näkyi alussa myös kentällä. Paras energia oli osalta pelaajista jäänyt Saksan matkalle, josta Kataja palasi torstaina yöpyen Vierumäellä. Sarjapisteet lähtivät kuitenkin Joensuuhun pistein 82-79 (35-36).

Avauspuoliaika oli tasainen. Johto vaihteli joukkueelta toiselle, mutta eroa ei syntynyt puoleen eikä toiseen. Tauon jälkeen Kataja sai puolustukseensa selvästi ryhtiä. Hyökkäyspäässä pallonliike lisääntyi ja etenkin Daniel Mullings (32/13) oli jatkuvasti isäntien riesana. Kataja repäisi viidessä minuutissa kymmenen pisteen johdon (50-40). Mullings sai kuitenkin kolmannen virheensä ja joutui vaihtoon ja KTP kuroi heti takaisin iholle.

Lopussa Kataja näytti jo karkaavan helppoon voittoon. Se johti jo muutama minuutti ennen loppua kymmenen pistettä, mutta sitten iski täydellinen kipsi. Turhautuminen kostautui ensin virheinä ja sitten menetyksinä. Pallosta ei osattu pitää huolta ja KTP kiitti mahdollisuudesta siirtyen jopa 79-78 johtoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siihen isäntien rutistus kuitenkin loppui. Kotijoukkueen viimeiset hyökkäykset päättyivät menetyksiin ja vieraiden voittopisteet naulasi vapaaheittoviivalta muuten vaisusti pelannut Jarekious Bradley (6/1), joka upotti lopussa kaikki neljä tärkeää vaparia pussiin.

Katajan ylivoimaisesti paras oli Korisliigan piste-ennätyksensä tehnyt ikiliikkuja Mullings. Myös Rion Brown (24/9) tehtaili mukavat teholukemat. Kervin Bristol (4/3) oli "maalivahtina" mies paikallaan, mutta hyökkäyskorilla hänestä ei ollut tälläkään kertaa mitään iloa.

Kotimaisista Ilari Seppälä (4/0/5s) pyöritti peliä varmasti. Hasseja ei sattunut, joten Seppälä hoiti sillä saralla leiviskänsä. Jesse Niemi (5/0/5r) oli puolustuskorilla kerrassaan loistava. Kapteeni Vesa Mäkäläinen (4/5) taisteli, kunnes virhetili täyttyi lopussa. Atte Perttu (3/0) pelasi vain vähän, mutta hän tälläsi yhden kolmosen pussiin tärkeään paikkaan kolmannella kympillä.

Kotijoukkueesta Antwan Scott (28/4) oli ilmiliekeissä.

Korisliigan kärjessä on helsinkiläinen Seagulls 38 pisteellä. Kahden pinnan päässä on Salon Vilpas. Molemmat ovat pelanneet 25 ottelua. Kolmantena on kärkikaksikkoa ottelun enemmän pelannut Kauhajoen Karhu 32 pisteellä. Katajalla pinnoja on myös 32, mutta se sillä on pelattuna kaksi ottelua Karhua vähemmän.

Kataja kohtaa keskiviikkona kotonaan Ville Tuomisen luotsaaman BC Nokian.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi