Tulosta tämä sivu
Koripallo

Kymen Sanomat: KTP-Basketin mukaan Kataja-ottelussa ei huudeltu rasistisia kommentteja

Katajan näkemyksen mukaan Rion Brownille huudeltiin kotkalaiskatsomosta rasistisia huutoja. Katajan näkemyksen mukaan Rion Brownille huudeltiin kotkalaiskatsomosta rasistisia huutoja.

Koripallopiireissä kuohuu perjantaina pelatun KTP-Basket-Kataja-ottelun tiimoilta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joensuulaisen Katajan valmentaja Greg Gibson sanoi, että pelin aikana kotkalaiskatsomosta olisi kuulunut useita rasistisia huutoja, jotka oli kohdistettu Katajan amerikkalaispelaajaan Rion Browniin.

- Sellaista ei pidä suvaita, Gibson sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström lupasi puuttua asiaan.

- Voin antaa sanani, meillä on nollatoleranssi rasismin suhteen, Lindström totesi perjantaina.

Lauantaina Kymen Sanomien verkkosivuilla kerrotaan, että KTP-Basket on selvityksensä tehnyt, ja sen tuloksena tultiin johtopäätökseen, ettei mitään rasistisia huutoja ole huudettu.

Jutun mukaan KTP-Basket on selvittänyt laajasti perjantai-illan otteluun liittyviä katsomotapahtumia. Lindströmin mukaan seura selvitti syytöksiä kysymällä havaintoja mahdollisista rasistisista huudoista KTP:n pelaajilta, ottelun tuomareilta sekä katsomossa istuneilta seuran toimihenkilöiltä ja kannattajilta.

- Asia on vakava, joten halusimme selvittää sen kunnolla. Mitään viitteitä rasistisesta huutelusta ei löytynyt, Lindström kertoo lehdelle.

Gibsonin lehdistötilaisuudessa antaman kommentin jälkeen päätykatsomossa istunut katsoja ilmoittautui itse Lindströmille.

- Hän kertoi huutaneensa kaksi kertaa ”shutup” (suu kiinni) ja kerran ”shutup, man”. Joku toinen peesasi samaa huutoa. Tilanteessa mukana ollut tuomari ja lähellä olleet pelaajamme vahvistavat nämä samat huudot sanasta sanaan. He vahvistavat myös sen, että mitään rasistista ei huudettu, Lindström kertoo jutussa.

Kymen Sanomien juttu

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi