Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Urheilu

Doll yllätti suosikit ampumahiihdon MM-kisoissa

  • STT
Miesten ampumahiihdon arvokisoissa nähtiin Hochfilzenissä suurin yllätys pitkään aikaan. Sprintin maailmanmestariksi nousi lajivaltiaan Ranskan Martin Fourcaden varjosta Saksan Benedikt Doll.

Pikamatkalla yllättävästi kaksi sakkoa ampunut Fourcade jäi kolmanneksi, kun toiseksi kiilasi Norjan Johannes Thingnes Bö. Tämä hävisi mestaruuden vain 0,7 sekunnilla.

Kun alkupäässä lähtenyt Fourcade ampui huteja, saksalaiset nousivat voittajaveikkauksissa. Dollin sijasta odotukset kohdistuivat Arnd Peifferiin ja Simon Schemppiin, jotka lopulta sortuivat ohilaukauksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Doll onnistui oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän ampui maailmancupissa ensimmäisen nollakisansa kauden 16. kilpailussa. Hänen ainoa henkilökohtainen arvokisamitalinsa ennen tätä oli normaalimatkan nuorten MM-hopea.

–  Näin, että Martin ampui sakot 1+1, ja tiesin mahdollisuuteni. Lopussa katsoin videotaululta, kun Johannes lähestyi maalia ja luulin, että hän menee ohi. Voittaja olinkin minä, 26-vuotias Doll hämmästeli.

Hän ja Bö säästyivät sakoilta.

Raskas hiihtokeli

Suomen kolmikosta sunnuntain takaa-ajoon selviytyi Olli Hiidensalo, joka oli sprintin 48:s hävittyään voittajalle minuutin ja 48 sekuntia.

Hän ampui makuulta nollat ja pystyltä yhden ohi.

–  Tuuli vähän puuskittaisesti. Reitti oli tosi raskas. Alkupäässä oli vesikeli, takaosassa jäätä. Suksivalinta on näissä oloissa kompromissien tekoa, Hiidensalo kuvaili.

Kaksi sakkoa ampunut Tuomas Grönman kisaa seuraavan kerran ensi torstaina henkilökohtaisella päämatkallaan 20 kilometrillä.

–  Olisi pitänyt ottaa ennakkoa. Ensimmäinen laukaus meni ohi tuulen puolelta. Kun tein korjauksen, niin osui, 66:nneksi sijoittunut Grönman sanoi.

Aikuisten MM-ensikertalainen Tero Seppälä oli kahdella sakolla 71:s.

–  Meni hyvin toisen kierroksen loppupuolelle, kunnes suksi haukkasi laskussa ja kaaduin. Se verotti vauhtia viimeisellä lenkillä, Seppälä sanoi.

Hän on mukana Hochfilzenissä vielä viestissä ja jatkaa kauttaan sen jälkeen nuorten MM-kisoissa Slovakiassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi