Tulosta tämä sivu
Urheilu

Roponen joutui leikkaukseen – MM-kotikisat jäävät väliin

Maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen joutuu jäämään pois Lahden MM-kotikisoista. Roponen leikattiin torstaina ja hänen kautensa on ohi.

Roposella todettiin vuodenvaihteen Tour de Skin alla lannerangan välilevypullistuma. Kuntoutus eteni aluksi hyvin, mutta koki käänteen huonompaan suuntaan Ruhpoldingin MM-viimeistelyleirillä.

Roponen matkasi Ruhpoldingiin maajoukkueen kanssa reilu viikko sitten SM-kisojen jälkeen. Muutaman päivän harjoittelun jälkeen Roponen alkoi tuntea jalassaan voimakasta kipua eikä enää pystynyt jatkamaan harjoittelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikallisessa sairaalassa tehdyissä tutkimuksissa päädyttiin siihen, että hiihtäjän välilevypullistuma vaatii leikkaushoitoa. Torstaina Saksassa tehty operaatio sujui hyvin.

–  Huippu-urheilussa urheilijat kokevat onnistumisia ja epäonnistumisia. Kotikisojen väliin jättäminen vuosien harjoittelun jälkeen on urani suurin pettymys, mutta elämä jatkuu, Roponen sanoi tiedotteessa.

Roposen oli tarkoitus kilpailla Lahdessa ainakin yhdistelmäkilpailussa ja 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Hän oli myös yksi ehdokkaista viestijoukkueeseen.

MM-hiihtojen lisäksi Roposelta jäävät väliin myös viikonlopun maailmancup-kisat Otepäässä. Lahden MM-joukkuetta voidaan täydentää maastohiihtäjien osalta vielä Otepään kisojen jälkeen. Hiihtoliitto ilmoittaa täydennyksistä maanantaina.

Roponen, 38, on voittanut kolme MM-kultaa viestimatkoilla. Hänellä on myös viestin olympiapronssia Vancouverista 2010.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi