Sunnuntai, 19.11.2017 
Elisabet, Liisa
Jalkapallo

Energiapihi jalkapallohalli Rantakylään

  • Heikki Arppi
  • Mikko Makkonen

Joensuun Rantakylän urheilupuistoon suunniteltu jalkapallohalli vaatii poikkeusluvan, sillä hallin kasvaneet metrit eivät vastaa voimassa olevia rakentamismääräyksiä.

Vaikka Janus Oy:n tämän vuoden loppuun mennessä tekemä halli tulee alueen juniorijalkapalloseuroille kalliimmaksi, ovat hallin ylläpitokulut vastaavasti paljon halvempia kuin ylipainehallissa.

Vastaava Janus-halli on Joensuussa Mehtimäellä tennis- ja golf-väen käytössä.

Jippo-Juniorien ja halliyhtiön johtaja Jari Lauronen myöntää hallin rakentamisen hinnan yli kaksinkertaistuvan noin kolmeen miljoonaan euroon, mutta hänen mukaansa kasvavat investoinnit saadaan takaisin edullisempina sähkö- ja lämmityskuluina 10-15 vuodessa.

- Ja jos energian hinta tulevina vuosina kallistuu, säästää halli itsensä nopeamminkin. Olen arvioinut hallin energiakulutuksen olevan vuodessa alle 40 000 euroa, Lauronen sanoo.

Lauronen muistuttaa myös jalkapallojuniorien säästävän turnausten pelaamisesta kotihallissa sen sijaan, että koko talvi matkustettaisiin lähimaakuntiin.

Rantakylän jalkapallohalli palvelee erityisesti jalkapallon ja pesäpallon harrastajia ja vapauttaa samalla talvikaudella kysytyimpiä salivuoroja Joensuussa muun liikunnan tarpeisiin.

Kaupunki vastaa yhteishankkeessa kentän ja pinnoitteiden toteuttamisesta, seurojen perustama Rantakylän Liikuntahalli Oy hallin toteutuksesta.

Kaupunki osallistuu myös hallin käyttökustannuksiin, mutta saa vastaavasti oikeuden hallin päivävuoroihin kouluvuoden aikana.

Halliyhtiö on hakenut kaupungilta maksimissaan 500 000 euron investointitukea hallin rakentamiseen.