Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Jääkiekko

Jokipoikien kasvatti Petrus Palmu hurjana Kanadassa: hattutemppu ilmaveivimaalin kera

  • Juho Lintula
  • Kimmo Kirves

Jokipoikien kasvatti Petrus Palmu pelasi todellisen unelmaottelun Ontario Hockey Leaguen pudotuspeleissä. 19-vuotias lupaus iski Owen Sound Attackille hattutempun, ja keskimmäinen maaleista syntyi komealla ilmaveivillä.

Owen Sound Attack voitti torstain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatun vierasottelunsa Kitchener Rangersia vastaan maalein 7–4 ja siirtyi pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjassa näin 3–1-johtoon.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Petrus Palmu laukoi ottelussa peräti 16 kertaa ja tekaisi joukkueensa ensimmäisen, neljännen ja viidennen maalin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

171-senttinen Petrus Palmu kiekkoili Jokipoikien junioreissa kauteen 2011–12 asti. Nyt hän pelaa kolmatta kauttaan Ontario Hockey Leaguessa, joka on yksi kolmesta Pohjois-Amerikan pääjunioriliigasta.

Palmun kausi on ollut erinomainen, sillä hän haali runkosarjan 62 ottelussa huimat tehopisteet 40+58. Pudotuspelejä on takana nyt neljä, ja viimeisimmän onnistumisen myötä Palmun saldo kohosi niissä lukemiin 5+3.

Ottelun tilastot ovat nähtävissä täältä. Palmun ilmaveivillä iskemä 4–3-maali on puolestaan katsottavissa täällä, mikäli et näe videota suoraan tämän jutun yhteydessä.